back

День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни

22 червня 2021

 


Сьогодні в Україні вшановують пам’ять жертв Другої світової війни. День пам’яті відзначається щорічно 22 червня, у день початку німецько-радянської війни, яка стала складником Другої світової війни і тривала від 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. ЇЇ бої стали одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття.

  80 років минуло як нацистська Німеччина напала на територію Української РСР.

 

  Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців. За Україну воювали дві тоталітарні системи, що однаково не рахувалися з ціною людського життя. Кожна сторона протистояння на українських землях намагалася продемонструвати свою прихильність до українства, але єдиним справді українським суб’єктом у роки війни був визвольний рух – передовсім, Українська повстанська армія.

 

 22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна.

 

  Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу в цій жахливій війні.

 

  У цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Велику Перемогу.

 

  Цього скорботного дня керівництво району та міста, територіальних громад Корюківського району спільно з представниками ветеранських організацій, громадськості поклали квіти до меморіалів, обелісків, пам’ятників та пам’ятних знаків та схилили голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала війна.

 

  Ми пам’ятаємо тих, хто так і не повернувся з війни. Тих, хто першими взяли на себе страшний удар. І тих, чиї життя були покалічені та зруйновані у тій страшній війні.

 

Честь і слава героям!

Вічна пам’ять загиблим!

 

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва