back

Що таке УНЗР та де його взяти?

22 січня 2020

 

Питання заповнення декларацій наразі є досить актуальним для всіх державних службовців. Враховуючи зміни, які були внесені до Закону України «Про запобігання корупції» у 2019 році, одним із питань, яке найбільше турбує громадян, це питання щодо УНЗР та його оформлення.

Отже, УНЗР (унікальний номер запису у реєстрі) це цифровий, незмінний ідентифікатор людини, який допомагає швидко та достовірно встановити особу. Він формується у разі, якщо інформація про особу вноситься до Єдиного демографічного реєстру вперше. Унікальний номер запису в реєстрі є незмінним.

Як же його отримати?

-  якщо ви є власником одного із біометричних документів, чи то ID – картка, чи то паспорт громадянина України для виїзду за кордон, то УНЗР прописаний на вашому документі, як вказано на малюнку і складається він з 13 цифр.

- якщо ви раптом втратили біометричний документ, то відомості щодо вашого УНЗР ви можете отримати за заявою, особисто або законним представником, у будь якому підрозділі міграційної служби. У відповідності до чинного законодавства дана послуга надається до 3-х робочих днів.

Декілька корисних посилань з даного питання!

https://bit.ly/30DkjYV (закон України «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції).

https://bit.ly/30DSbVI (офіційний сайт Національного агентства з питань запобігання корупції).

https://bit.ly/2G3nY90 (офіційний сайт Державної міграційної служби України).

вапр
ууц
цуе
еку
паврва