back

25 січня 2017

Пілотний проект «Шлюб за добу»


З метою європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у зазначеній сфері, та забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб, зокрема, для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502-р "Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації" та наказом Міністерства юстиції України від 22.07.2016 № 2247/5 "Про реалізацію пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу" запроваджено пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем у м. Києві, м. Львові, м. Одесі, м. Херсоні, м. Маріуполі, м. Сєвєродонецьку.

Також, відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 28.12.2016 року № 1068-р розширено перелік міст, де запроваджено пілотний проект «Шлюб за добу» - м. Вінниця, м. Дніпро, м. Луцьк, м. Миколаїв, м. Кам’янець-Подільський, м. Рівне, м. Житомир, м. Харків.

Послуга з організації проведення державної реєстрації шлюбу за обраним заявниками місцем у визначені ними строки надається суб'єктом господарювання - юридичною особою публічного права, клопотання якого, про спроможність надання такої послуги, задоволено відповідним територіальним органом Міністерства юстиції України.

Надання послуги організатором проведення державної реєстрації шлюбу здійснюється на підставі договору, укладеного письмово із заявником згідно з примірним договором, рекомендованим Міністерством юстиції України.

Організатор забезпечує подання заявки на проведення державної реєстрації шлюбу за формою встановленого зразка особисто або на електронну адресу відділу визначеного учасником пілотного проекту до якого додає копію договору та документи про сплату державного мита та платні послуги відділу ДРАЦС.

Строк реєстрації шлюбу визначається заявниками, у тому числі у день подачі заяви.

Інформація щодо організаторів розміщена на сайті Міністерства юстиції України та на сайтах Головних територіальних управлінь юстиції.

Нова послуга надає можливість зареєструвати шлюб швидко і зручно.


В.о. начальника Корюківського районного
відділу державної реєстрації актів цивільного
стану Головного територіального управління
юстиції у Чернігівській області
І.В.Литвин
вапр
ууц
цуе
еку
паврва