back

Про важливі напрямки пріоритетних дій Уряду на 2023 рік

15 березня 2023

Кабінет Міністрів України під час засідання 14 березня затвердив План пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. Серед важливих напрямів роботи на цей рік Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав ветеранську політику, якісну освіту та продовження децентралізації.

 

«Ветеранська політика. Це формування ефективної системи переходу від військової служби до цивільного життя. Трирівнева система психологічної допомоги. Зручні сервіси в межах проекту е-Ветеран. Нові принципи роботи військово-лікарських комісій», — зазначив очільник Уряду.

 

Крім того, за словами Прем’єр-міністра, Уряд працює над забезпеченням закладів освіти якісними укриттями, продовжує реформу «Нової української школи», розширює напрями грантової підтримки від Національного фонду досліджень.

 

«Уряд продовжить реформу децентралізації та буде розширювати допомогу громадам. Буде затверджено план відновлення та розвитку регіонів, а також нову стратегію регіонального розвитку до 2027 року», — зауважив Денис Шмигаль.

 

Серед інших ключових пунктів: ефективне державне управління, санкційна політика, здорова нація та захист довкілля.

«Ефективне державне управління. Це цифровізація, ефективне управління державним майном, це дебюрократизація. Продовжимо впровадження нових цифрових послуг для громадян та бізнесу. Цифровізація в надрокористуванні, управлінні відходами, лісовому господарстві», — сказав Прем’єр-міністр.

 

Денис Шмигаль наголосив, що росія має заплатити за всі свої злочини проти нашої держави, тож Уряд працюватиме над створенням міжнародного трибуналу. Він відзначив, що Україна готує міжнародний договір для конфіскації російських активів на Заході та працює над підвищенням ефективності санкційної політики.

 

«Здорова нація. Медична реформа буде продовжуватись. Програма «Доступні ліки» розширюватиметься. Запроваджуємо також нові підходи до роботи медико-соціальної експертизи», — зазначив Прем’єр-міністр.

 

У сфері захисту довкілля, як зауважив Глава Уряду, будуть визначені основні принципи кліматичної політики, врегульовуватимуться відносини у сфері управління відходами, буде реалізовуватися екологічна ініціатива «Масштабне заліснення України» та інші природоохоронні заходи.

Презентація Плану дій Уряду на 2023 рік 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва