back

Пам’ятні заходи до 28-ї річниці Чорнобильської катастрофи

28 квітня 2014


З нагоди 28 річниці Чорнобильської трагедії у м.Корюківка біля пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг-реквієм. На мітинг були запрошені: чорнобильці, ветерани та керівники установ, організацій, підприємств Корюківського району.

До ліквідаторів та учасників мітингу звернулася в.о. голови районної державної адміністрації Наталія Демиденко зі словами вдячності і поваги. «Ми ніколи не повинні забути героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Їхній подвиг назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. У період з 26 квітня 1986 року по 1 січня 1991 року з району в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС взяли участь 468 чоловік. На сьогодні в живих залишилось 157 ліквідаторів. Життя триває… І ним ми зобов’язані тим людям, які собою закривали нас від страшної біди. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі»,- зазначила Наталія Демиденко. «Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. Із кожної трагедії людство повинно винести урок на майбутнє, аби більше ніколи не повторився "Чорнобиль"»,- про це сказав секретар міської ради Леонід Малиш. Також, він побажав усім присутнім мирного неба над головою, здоров’я і довгих років життя, благополуччя у родинах.

В пам'ять про подвиг ліквідаторів аварії до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» всі присутні поклали квіти та вшанували пам’ять про тих, хто перший прийняв на себе удар страшної катастрофи, хвилиною мовчання.

По закінченню мітингу ліквідатори сфотографувались біля пам’ятного знаку.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва