back

В Білошицькій Слободі відкрито церкву

11 квітня 2014


Для кожної віруючої людини, храм – це дім Божий, це найперше місце, в якому кожен християнин шукає свою дорогу до святості.

10 квітня в селі Білошицька Слобода Корюківського району відбулась знаменна подія — відкриття Української православної церкви Чернігівської єпархії Свято-Вознесенської парафії.

В урочистостях взяли участь: Архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, народний депутат України Ігор Рибаков, за кошти якого відбулося будівництво цього храму, керівництво району, жителі Білошицької Слободи та навколишніх сіл.

Владика Амвросій разом з духовенством області та району провів обряд освячення церкви. Селяни та гості відвідали храм, купували іконки та ставили свічки, долучались до молитви та милувались красою споруди та внутрішнім оздобленням.

Для селян відкриття церкви стало дійсно знаменною і довгоочікуваною подією. Деякі мешканці села особисто надавали різноманітну допомогу під час будівництва храму.

До присутніх зі словами привітань звернувся Владика Амвросій, який зазначив, що дуже добрим є те, коли на нашій землі виростають нові храми і людям є куди прийти, щоб помолитися.

Народний депутат України Ігор Рибаков привітав жителів Білошицької Слободи з відкриттям Свято-Вознесенської церкви, куди кожен зможе прийти з молитвою до Бога. Він також представив настоятеля храму — отця Сергія, який закликав селян приходити в храм і молитися в місці знаходження Божественної благодаті.

З привітанням зі знаковою подією в житті села до його жителів звернулись: голова районної ради Михайло Баклажко, в.о. голови районної державної адміністрації Наталія Демиденко, Білошицько-Слобідський сільський голова Володимир Сірий. Виступаючі подякували народному депутату України за підтримку в розвитку духовності та розуміння проблем селян, а також висловили впевненість, що храм буде місцем могутнього заступництва за всіх парафіян, за кожну родину, за кожну християнську душу.

Парафіяни та гості села на згадку отримали іконки.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва