back

31 березня відбулася двадцять четверта сесія районної ради шостого скликання

01 квітня 2014


В роботі пленарного засідання, яке провів голова районної ради Михайло Баклажко, взяли участь міський, селищний, сільські голови, керівники районних управлінь, відділів, підприємств та організацій, представники районних засобів масової інформації.

На початку сесії депутати заслухали повідомлення військового комісара районного військового комісаріату Олександра Саповського про ситуацію в районі, що вона є контрольованою і стабільною, триває часткова мобілізація до Збройних Сил України.

Олександр Саповський звернувся до керівників територіальних громад не залишати без уваги сім’ї, сильна половина яких призвана до мобілізації, на одинці, і всіляко підтримувати їх. Також проінформував про соціальні гарантії військовозобов'язаних, які викликаються на військову службу при мобілізації.

Далі депутати перейшли до безпосереднього розгляду питань порядку денного.

Першим заслухали звіт в.о. голови районної державної адміністрації Наталії Демиденко про виконання делегованих районною радою повноважень та про стан залучення інвестицій в економіку району за 2013 рік та перспективи на 2014 рік.

Доповідаючи по питанню «Про звіт про виконання районного бюджету» начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Єременко повідомила, що у порівнянні з 2012 роком до бюджетів району надійшло доходів на 327,2 тис. грн більше. Зростання у 2013 році власних доходів місцевих бюджетів району в порівнянні з минулим роком склало 1,2%.

Заслухавши звіт, депутати затвердили його:

- по доходах у сумі 102959,7 тис.грн., в тому числі по доходах загального фонду районного бюджету у сумі 98644,9 тис.грн. та спеціального фонду районного бюджету у сумі 4314,8тис.грн.;

- по видатках у сумі 105609,5 тис.грн., у тому числі по видатках загального фонду районного бюджету у сумі 101306,0 тис.грн. та спеціального фонду районного бюджету у сумі 4303,5 тис.грн.;

- по кредитуванню загального фонду у сумі 7,0 тис.грн

Наступними депутати розглянули питання: «Про стан криміногенної ситуації та охорони громадського порядку на території Корюківського району», «Про районні програми, строк дії яких закінчився у 2013 році», «Про норматив відрахувань до районного бюджету частини прибутку комунальних підприємств районної ради на 2014 рік».

Потім зняли з контролю рішення, які виконані, затвердили спільні розпорядження голови райдержадміністрації та голови районної ради, також затвердили Статут Корюківської центральної районної лікарні Корюківської районної ради Чернігівської області у новій редакції.

Прийняли рішення про призначення головним лікарем Корюківської центральної районної лікарні Корюківської районної ради Чернігівської області Сергія Пивовара.

Потім депутати прийняли ще низку важливих рішень, а саме:

- Про переведення керівників закладів культури, що є спільною власністю територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району на контрактну форму трудового договору

- Про затвердження Положення про Корюківський історичний музей в новій редакції

- Про внесення змін до рішення районної ради від 27 вересня 2012 року «Про розмежування повноважень щодо управління та розпорядження об’єктами спільної власності територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району»

- Про внесення змін до Порядку призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств і організацій (установ, закладів), що є об’єктами спільної власності територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району і Положення про порядок укладення та розірвання контракту з ними.

Також депутати продовжили термін дії контракту з директорами районного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Корюківкаліс» Іллюченком О.П.та комунальної організації «Корюківський районний трудовий архів» Іваненко Т.В.

Далі депутати прийняли ряд рішень, що стосуються спільної власності територіальних громад міста, селища та сіл Корюківського району:

- Про виготовлення документів, що посвідчують право постійного користування земельною ділянкою, яка розташована за адресою: вул. Маркса К.,8, м.Корюківка.

- Про надання дозволу на списання з балансу Корюківської центральної районної лікарні Корюківської районної ради транспортного засобу

- Про передачу транспортних засобів в господарське відання РКСЛП «Корюківкаліс»

- Про передачу в міську комунальну власність транспортного засобу.

На закінчення сесії депутати одноголосно підтримали запити депутатів Миколи Ющенка та Олексія Мотчаного.



За інформацією
Корюківської районної ради

вапр
ууц
цуе
еку
паврва