back

Нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств

01 квітня 2014


На виконання Доручення голови Чернігівської обласної державної адміністрації та листа обласної ради 1 квітня 2014 року відбулася нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств з питань організації якісного проведення весняно-польових робіт в оптимальні строки, переведення тваринництва на літньо-табірне утримання, підвищення соціального захисту сільського населення, забезпечення продовольчої безпеки району формуванням регіональних ресурсів продовольчого зерна на 2014-2015 маркетингові роки та інші питання.

В.о. голови районної державної адміністрації Наталія Демиденко зачитала Порядок проведення наради та запросила всіх присутніх до плідної співпраці по даних питаннях.

Перше слово надано начальнику управління, головному державному інспектору ветеринарної медицини в Корюківському районі Олександру Ващенку. Він наголосив на необхідності профілактичних щеплень поголів‘я худоби та підтримці самих підприємств у їх проведенні. Було підняте питання щеплення собак від сказу та ветеринарно-санітарного стану худобомогильників.

Про порядок державної реєстрації права власності на нерухоме майно роз’яснила головний спеціаліст сектору державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Корюківського районного управління юстиції Вікторія Пастушина.

Головний спеціаліст з маркетингу в галузі рослинництва Анатолій Бабич довів, що температурні показники дуже сприятливі для посіву ранніх зернових культур і наголосив на необхідності нарощування темпів проведення посіву. Господарствами району завезено насіння класу «еліта» (овес, гречка та інші).

Заступник начальника управління агропромислового розвитку Василь Кравченко виступив з питанням основних показників в галузі тваринництва з початку поточного року, використання високообілкових кормів в годівлі худоби.

Присутні керівники сільськогосподарських підприємств доповідали про стан справ у господарствах та готовність їх до проведення весняно-польових робіт.

Начальник управління агропромислового розвитку Тетяна Олійник зупинилася на питанні формування регіонального ресурсу продовольчого зерна на 2014-2015 маркетингові роки, ефективності використання земель сільськогосподарського призначення, дотримання законодавства по сплаті орендної плати за землю та заключення соціальних угод.



За повідомленням
управління агропромислового розвитку

вапр
ууц
цуе
еку
паврва