back

Проведено чергове засідання Громадської ради при районній державній адміністрації

27 березня 2014


27 березня відбулось чергове засідання Громадської ради при районній державній адміністрації.

Провів засідання голова Громадської ради Олександр Авраменко. У засіданні взяли участь Корюківський міський голова Ігор Матюха, керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та з питань надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації Сергій Васько, в.о. начальника відділу культури і туризму районної державної адміністрації Світлана Сотник, начальник управління Пенсійного фонду в Корюківському районі Олександр Єрмоленко, заступник головного лікаря Корюківської центральної районної лікарні Володимир Шумілін, директор районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Васильченко, кореспондент районної газети «Маяк».

На порядок денний засідання було винесено питання реалізації в районі молодіжної політики та організація дозвілля молоді, розвитку культурного середовища в районі, пенсійного і медичного забезпечення воїнів-інтернаціоналістів.

Розглядаючи питання проведення в районі заходів за участі молоді, Світлана Сотник зазначила, що заклади культури спрямовують свою роботу на розкриття творчого потенціалу та сприяння творчому, інтелектуальному, естетичному та духовному розвитку дітей. У цьому напрямку діють 24 клубних, 24 бібліотечних заклади, 1 музей та його відділ, школа мистецтв та 2 її філіали в селах району. За словами в.о. начальника відділу культури і туризму районної державної адміністрації учнівська молодь активно залучається до проведення заходів, присвячених знаменним датам і подіям.

Про затверджені та діючі в районі програми у сфері реалізації молодіжної політики розповів начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та з питань надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко.

У цьому ж напрямку діють і спортивні школи району, підлітковий клуб «Молодість», на секціях з волейболу та баскетболу в якому займається 25 чоловік, з футболу та мініфутболу — 32 чоловіки. У підлітковому клубі «Олімпієць» 37 чоловік займається на секціях з армспорту, перетягування каната, силового троєбір’я. У спортивній школі займається 284 дитини з легкої атлетики, футболу, лижних гонок.

Про організацію заходів за участі молоді розповіла Світлана Васильченко. Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зазначила, що спеціалістами Центру систематично проводяться літературні конкурси, за ініціативи Центру започатковано номінацію «Кращий гравець КВК», діє клуб волонтерів та комп’ютерний клуб.

Член Громадської ради, керівник КММГО «Альтернатива» Володимир Онищук запропонував звернути більшу увагу на організацію дозвілля молоді в період літніх канікул та проводити за участі обдарованих дітей міста творчі зустрічі та концерти на відкритому повітрі.

Громадською радою була підтримана пропозиція Володимира Онищука та вирішено розглянути можливість організації подібних заходів за участю учнівської молоді.

Члени Громадської ради отримали роз’яснення від міського голови Ігоря Матюхи та в.о. начальника відділу культури і туризму районної державної адміністрації Світлани Сотник щодо порядку спорудження (створення) пам’ятників і монументів на території міста.

Керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько розповів про зміни в антикорупційному законодавстві України та про проведення перевірок з боку контролюючих органів діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на наявність/відсутність корупційних правопорушень.

Члени Громадської ради заслухано інформацію начальника управління пенсійного фонду в Корюківському районі Олександра Єрмоленка про виконання прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», окреслив розміри мінімальної пенсійної виплати та підвищень з 1 січня 2013 року. Також акцентував увагу на дворазовому підвищенні у 2014 році прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, відповідно до ст.7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Заступник головного лікаря Корюківської центральної районної лікарні Володимир Шумілін розповів про систему надання медичних послуг ветеранам війни, учасникам бойових дій та сім’ям загиблих.

Члени Громадської ради обговорили питання та прийняли відповідні рішення.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва