back

Створенню сприятливого клімату для розвитку малого та середнього бізнесу в районі — особливу увагу

14 березня 2014


На цьому наголошував в.о. голови районної державної адміністрації Іван Бузак під час наради, яка відбулась 14 березня в районній державній адміністрації за участі Корюківського міського голови Ігоря Матюхи, представників районного центру зайнятості, Корюківської об’єднаної державної податкової інспекції Міндоходів у Чернігівській області, Корюківського міжрайонного управління головного управління Держсанепідемслужби в Чернігівській області, представників відділів та управлінь районної державної адміністрації, приватних підприємців.

Учасниками наради було обговорено проблемні питання інвестиційної діяльності в районі та розглянуто шляхи їх вирішення. Зокрема, в.о. голови районної державної адміністрації ознайомив присутніх з основними напрямками розвитку економіки району, обсягами інвестиційних коштів залученими в 2013 році та перспективи розвитку інвестиційної діяльності в 2014 році, зауваживши при цьому, що наразі інвестори в районі працюють досить успішно.

Керівники суб’єктів малого підприємництва Василь Петренко, Олександр Сидоренко зазначили, що за відсутності державної підтримки, неможливості отримання доступних кредитних ресурсів, непроплат коштів через казначейство за виконані роботи та послуги, підприємства перебувають в стані «виживання». Михайло Гаврюш акцентував на високому податковому навантаженні на фонд заробітної праці суб’єктів малого бізнесу та складності отримання коштів через казначейство за надані товари та послуги.

Обговорюючи зазначені питання, міський голова Ігор Матюха висловив думку про те, що основними умовами для створення в районі сприятливого клімату для інвестиційної діяльності та розвитку бізнесу є наступні:

- подолання корупції серед контролюючих органів;

- розширення повноважень органів місцевої влади (створення повноцінних органів виконавчої влади на місцях);

- врегулювання розміру заробітної плати державним службовцям та ін..

Одними із проблем, що потребують термінового розгляду, міським головою були названі: врегулювання тарифної політики на комунальні послуги та тарифів на пасажирські перевезення, які не надають стовідсотковий рівень відшкодування тарифів та послуг; орієнтація соціальних виплат, пільг, субсидій та компенсацій на адресну допомогу. Представниками районного центру зайнятості спільно з приватними підприємцями було обговорено питання можливості створення нових робочих місць в районі.

У сфері зайнятості, за словами Ігоря Матюхи, є проблема низького рівня підготовки спеціалістів робочих професій.

Підводячи підсумки, в.о. голови районної державної адміністрації наголосив на тому, що районна та міська влада повинні взаємодіяти з малим та середнім бізнесом на умовах партнерства. Він також зазначив, що всі побажання і зауваження, висловлені учасниками наради, обов’язково будуть враховані та передані до Чернігівської обласної державної адміністрації для подальшого розгляду та вирішення.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва