back

Про результати контрольно-ревізійної роботи Сосницької міжрайонної Держфінінспекції за 2013 рік

20 лютого 2014


Сосницька міжрайонна Держфінінспекція (далі - Інспекція) – являється структурним підрозділом Державної фінансової інспекції в Чернігівській області, у межах наданих повноважень, протягом 2013 року спрямовувала свою діяльність на забезпечення виконання завдань, визначених законами України, Президентом України та Урядом.

Сосницькою міжрайонною Держфінінспекцією за 2013 рік було проведено 20 контрольних заходів на підприємствах, установах та організаціях в т.ч.: за централізованим дорученням – 4 контрольних заходів, за зверненням правоохоронних органів - 7 контрольних заходів з них 1 позапланова. Обсяг охоплених ревізіями фінансових та матеріальних ресурсів становить 264567,22 тис. грн. Проведено 104 зустрічних звірок.

Ревізіями виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів 2954,53 тис. гривень, відшкодовано за 2013 рік 1130,20 тис.грн., в тому числі відшкодування минулих років 219,22 тис. грн.

По результатах ревізій за встановлені порушення було складено 89 протоколів за статтею 164-2 КУпАП та 89 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. За статтею 164-12 КУпАП складено 2 протоколи, судом посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

За порушення бюджетного законодавства було застосовано 20 фінансових санкцій:

-зупинення операцій з бюджетними коштами – 12;

-призупинення бюджетних асигнувань – 7;

-зменшення бюджетних призначень – 1.

Крім того, було застосовано 6 фінансових санкцій – попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення бюджетного законодавства .

Інспекцією на протязі року направлено 30 інформацій та вимог про усунення порушень, з них 22 - інформацій райдержадміністраціям та районним радам відповідних районів, по результатам проведених ревізій з відповідними пропозиціями про усунення порушень було направлено 6 проектів розпоряджень про стан контрольно-ревізійної роботи та дотримання фінансово-бюджетної дисципліни. По результатах інформування та вимог, наданих Інспекцією, прийнято 27 управлінських рішень. Результати ревізій підприємств та установ районів було розглянуто на колегіях райдержадміністрацій та прийнято 2 розпоряджень.

Крім того, в 2013 році перед адміністраціями було ініційовано питання про відповідність займаним посадам трьох керівників установ.

За матеріалами контрольних заходів та за результатами участі працівників в якості спеціалістів, правоохоронними органами порушено 12 кримінальних проваджень та складено 1 протокол про адміністративне корупційне правопорушення щодо використання службового становища за ч.1 ст.172-2 КУпАП.

За результатами проведених ревізій проінформовано прокуратури у відповідних районах.


В.о.начальника
Сосницької міжрайонної
Держфінінспекції
О.І.Максименко
вапр
ууц
цуе
еку
паврва