back

Про засідання Громадської ради

08 серпня 2013

8 серпня 2013 року відбулося засідання Громадської ради при голові райдержадміністрації. Вів засідання голова Громадської ради Авраменко Олександр Олександрович.

На засіданні обговорювались питання затвердження нових розмірів тарифів на водопостачання, водовідведення та послуги, які надає житлово-експлуатаційна контора. Про причини підвищення тарифів та механізми тарифоутворення доповідали начальник КП Корюківської міської ради «Корюківкаводоканал» Галущенко С.В., начальник житлово-експлуатаційної контори Полях М.Ф. та міський голова Матюха І.В. Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва, містобудування та архітектури Сидоренко В.П. проінформувала про проходження процедури зміни тарифів відповідно до діючого законодавства.

В процесі обговорення більшість питань стосувались послуг які надаються Корюківською житлово-експлуатаційною конторою та КП «Корюківкаводоканал». В першу чергу присутніх цікавило, чи зміниться їх якість після підвищення тарифів.

В обговоренні взяли активну участь Оніщук В.Л., НодьФ.С., Самсон С.І., Штиков А.В., Гайова І.А. та Сидоренко В.П.

В заключному слові голова райдержадміністрації О.В.Довгаль погодився з необхідністю приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня економічно обґрунтованих, так як жодне підприємство не повинно працювати на збитки. Але при цьому повинна підвищуватись якість послуг, які надають житлово-комунальні підприємства, а споживачі повинні бачити логіку у піднятті тарифів. Нажаль під час здійснення процедури підвищення тарифів ні з боку підприємств, ні з боку міської ради громадські слухання з цього питання проведені незадовільно. Не було організовано широко обговорення тарифів і серед жителів міста. Особливо, це стосується окремих складових тарифів: утримання апарату управління, заробітної плати керівництва підприємств.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва