back

Україна відзначає 1025-річчя хрещення Київської Русі

23 липня 2013


1025-а річниця хрещення Русі має бути відзначена в кожному населеному пункті України. «Ця знаменна подія буде відзначена в кожному селі, місті, регіоні», — сказав Глава держави.

За словами Президента України, після прийняття християнства у Київській Русі Київ став одним із найбільших духовних центрів світу. «Саме з християнством пов’язана цивілізаційна роль Києва в Європі. Адже Древня Русь не тільки увійшла в сім’ю християнських народів на правах рівноправного члена, а й почала відігравати роль вагомого гравця на міжнародній арені молодої Європи. Україна послідовно продовжує цю місію», — наголосив Віктор Янукович.

«Хрещення Русі і християнство були і залишаються символом соборності. Саме тому ми сприймаємо християнську віру, передусім, як консолідуючу, інтегруючу силу», — зазначив Глава держави.

На виконання Указу Президента України від 21 січня 2013 року № 34/2013 «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18 лютого 2013 року № 56 «Про заходи з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі», відповідного розпорядження голови райдержадміністрації від 15 березня 2013 року №57, та з метою належної організації відзначення знаменної історичної події, консолідації суспільства, піднесення його історичної свідомості, посилення духовної єдності слов’янських народів у районі заплановано та проведено ряд заходів.

Тематичні книжкові виставки та виставки робіт місцевих майстринь, присвячені знаменній даті, діють в бібліотеках району. Протягом травня-червня у фойє Корюківської школи мистецтв ім. О.С.Корнієвського було організовано виставку робіт учнів відділу образотворчого мистецтва під назвою «Намалюй Бога». Планується засідання «круглого столу» з представниками релігійних громад району, а також показ тематичних кінофільмів у районному будинку культури.

З 29 липня шанувальники мистецтва матимуть змогу ознайомитись із тематичною виставкою в Корюківському районному історичному музеї.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва