back

Обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування триває

19 липня 2013


Сьогодні, 19 липня 2013 року за участі заступників голови райдержадміністрації та представників органів місцевого самоврядування району відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Стан і перспективи реформування системи місцевого самоврядування в Україні».

Провів засідання керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько, який висвітлив питання реалізації в регіонах завдання Президента України щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів. За словами Глави держави, одним з ефективних методів цього процесу є реформування системи місцевого самоврядування. «Правове регулювання та сама практика місцевого самоврядування не задовольняють сучасних потреб України. Зауважу, що при цьому вони також не відповідають Європейській хартії місцевого самоврядування. Невиконання ж положень Хартії є істотною перепоною на шляху реалізації курсу на інтеграцію до Європейського співтовариства», — зазначив з даного приводу Президент України.

Зараз це питання досить актуальне, а тому в усіх регіонах країни активно триває обговорення проекту Концепції реформи місцевого самоврядування.

Питання історії реформування системи місцевого самоврядування та його стану на сучасному етапі висвітлив секретар Корюківської міської ради Леонід Малиш. Він зазначив, що місцеве самоврядування у великих містах (Київ, Сімферополь) вже й зараз ефективно діє, а тому реформа на рівні районів також необхідна. Леонід Малиш зауважив, що реформування системи місцевого самоврядування повинно відбуватись у контексті реформування державної влади в цілому. За його словами, слід особливу увагу приділити питанню перерозподілу владних повноважень.

Заступник голови райдержадміністрації Микола Ющенко зазначив, що наразі значна увага приділяється даному питанню, інформація про обговорення проекту Концепції все частіше з’являється в ЗМІ, що говорить про важливість думки громадян для влади з даного приводу.

Микола Ющенко закликав присутніх до активного розгляду проекту Концепції, до активної участі в процесі реформування, адже кожна пропозиція з боку представників органів місцевого самоврядування може внести зміни до Концепції та вплинути на хід реформування системи місцевого самоврядування в цілому.

Такою ж є і позиція Президента України: «Вважаю за необхідне розпочати на всіх рівнях широку дискусію навколо напрацьованого проекту Концепції реформи місцевого самоврядування, забезпечити врахування всіх пропозицій, що будуть висловлені нашими співгромадянами», - наголосив Віктор Янукович.

В обговоренні питань взяли участь голови територіальних громад району та заступник голови районної ради Володимир Мартинович.

За результатами засідання «круглого столу» було прийнято рішення щодо посилення роз’яснювальної роботи щодо важливості та необхідності обговорення проекту Концепції реформування; приділяти більшу увагу висвітленню даного питання в ЗМІ району.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва