back

16 липня 1990 року: початок розбудови державності України

18 липня 2013


Сьогодні ми називаємо той день вирішальним. Й справді, на довгому багатостраждальному шляху України до незалежності й власної державності події 16 липня 1990 року мають неабияке значення. Адже все те, що накопичувалось не одне століття, - думки і мрії про верховенство, самостійність, повноту й неподільність державної влади, незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах, народовладдя та самовизначення нашої нації зі слів тоді лягло на гербовий папір, назва якому – Декларація про держаний суверенітет.

Історичний калейдоскоп «Так розпочиналася державність», що відбувся 17 липня в центральній районній бібліотеці, зібрав представників державних та громадських організацій. Участь у заході взяли також члени Громадської ради при райдержадміністрації. Про історію, що передували прийняттю Декларації, розповіла бібліотекар Корюківської ЦБ Тетяна Науменко.

Своє бачення місця Декларації в історії незалежної України та її державотворення висловили: заступник голови райдержадміністрації Іван Бузак, начальник районного управління юстиції Наталія Ющенко, голова КМГО «Альтернатива» Володимир Онищук. В обговоренні брали участь присутні на заході.

Підсумком зустрічі стала презентація виставки «Феномен національної державності», яку представила бібліограф центральної бібліотеки Тетяна Сіренко.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва