back

У Білошицькій Слободі відбулося освячення місця під будівництво храму Вознесіння Господнього

17 липня 2013


17 липня в селі Білошицька Слобода Корюківського району сталась визначна подія, — відбулось освячення Хреста та земельної ділянки під будівництво храму Вознесіння Господнього.

Ініціативу зі створення в селі церкви виявили місцеві жителі, і за підтримки народного депутата України Ігоря Рибакова сьогодні закладено початок відродження духовності в територіальній громаді. Народний депутат України впевнений, що для кожної віруючої людини, храм — це святе місце. «У храмі ми спілкуємося з Богом, стаємо добрішими і щирішими. Тоді світ оживає і ми починаємо бачити красу Божу у людях і навкруги себе», — каже Ігор Рибаков.

Чин закладки храму та освячення місця майбутньої церкви Вознесіння Господнього відправив архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський Амвросій разом зі священиками Корюківського району. Долучитись до цього дійства виявилось чимало бажаючих: сотні жителів Білошицької Слободи та навколишніх сіл (серед яких було багато молоді) з радістю та захопленням спостерігали за обрядом освячення.

У такий особливий день Владика звернувся з проханням до присутніх відповідально поставитися до цієї визначної події і подякував Ігорю Рибакову за його добрі справи і за допомогу церквам.

Голова райдержадміністрації Олександр Довгаль привітав присутніх з першими кроками по відродженню духовності в громаді. До слів голови райдержадміністрації приєднався Володимир Сірий, голова Білошицько-Слобідської сільської ради. Він подякував жителям сіл за виявлену ініціативу, за активну участь у житті громади і району в цілому.

Після відправлення служби архієпископ роздав присутнім освячені іконки.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва