back

Прийомна сім’я — крок до сімейного щастя

17 липня 2013


У день, коли на світ з’являється немовля, щасливі батьки сяють усмішками від почутих слів: «Вітаємо вас, мамо! Вітаємо вас, тату!» Нові, незвичні слова - мама, тато... Вони відчувають себе іншими людьми - більш відповідальними, дорослими, досвідченими.

Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трохи підріс, набув свого життєвого досвіду, натерпівся образ або навіть зневірився у тому, що на світі є добрі і люблячі дорослі, тому, що його зрадили рідні.

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає все більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Значна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховується в інтернатних закладах. Діти в них, як правило, істотно відрізняються від тих, які виховуються в сім’ях, тим, що вони недоотримують родинного тепла, любові, ласки та доброти.

Відсутність батьківського тепла, маминої колиски на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, в літку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий сінець чи успіх у спортивних змаганнях. Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт - прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, виділяє значні кошти на утримання знедолених дітей та заробітну плату прийомним батькам.

В Корюківському районі з 2007 року створено 8 прийомних сімей, в яких на даний час виховується 15 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Троє осіб вийшло з прийомних сімей, вчаться в навчальних закладах та знайшли власну життєву стежину. Функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому проживає 6 дітей зазначеної категорії.

Служба у справах дітей райдержадміністрації, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звертаюся до всіх, хто не байдужий до долі дітей, хто не зміг реалізувати власний потенціал батьків, перегляньте свої життєві позиції та подаруйте сімейне тепло дітям, позбавленим батьківського піклування.

Детальну інформацію про створення прийомної сім’ї ви зможете дізнатися в службі у справах дітей за тел. 2-14-27 та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тел.:2-26-27.

«Я хочу мати маму і тата!» - говорить дитина, яка не має родину і чекає саме Вашої допомоги, шановний читач! Можна прийняти дитину до своєї сім’ї, надати їй любов та затишок, разом розвиватися, рости, любити. Роблячи крок на зустріч дитині ми робимо кращим і добрішим своє життя…



Підготував Корюківський РЦСССДМ

вапр
ууц
цуе
еку
паврва