back

«Створення нових робочих місць та легалізація зайнятості населення в Корюківському районі»

11 липня 2013


Саме такою була тема «круглого столу», який відбувся 10 липня цього року в Корюківському районному центрі зайнятості за участі представників виконавчої влади району, роботодавців та соціальних партнерів. Відкриваючи засідання, заступник голови райдержадміністрації Микола Ющенко наголосив на необхідності реалізації новацій Закону України «Про зайнятість населення» в повній мірі, і особливу увагу слід приділити саме стимулюванню роботодавців до створення нових робочих місць (в тому числі і високооплачуваних). Адже висока заробітна плата та офіційна зайнятість дозволяє роботодавцю отримати висококваліфікованого працівника, який цінуватиме своє робоче місце.

У своєму виступі директор районного центру зайнятості Вікторія Лисенко детально зупинилась на Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, практичній його реалізації. Присутні отримали інформацію, кому і за яких умов може бути надана компенсація єдиного внеску, які умови мають бути дотримані протягом двох років після працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця. Були наведені конкретні приклади розрахунків розміру єдиного внеску, який підлягатиме компенсуванню.

Заступник начальника управління Пенсійного фонду в Корюківському районі Олена Гайдук ознайомила учасників «круглого столу» з Порядком компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при створенні нових високооплачуваних робочих місць.

Про проблеми та шляхи їх вирішення щодо легалізації заробітної плати та зайнятості йшлося у виступі головного державного ревізора-інспектора Корюківської об’єднаної державної податкової інспекції Анатолія Полуницького. У І півріччі 2013 року за результатами проведених рейдів у 24 роботодавців легалізовано 72 робочих місця. Постійно ведеться активна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення щодо переваг легальної зайнятості.

Питання, винесені на засідання «круглого столу», жваво обговорювались учасниками зустрічі.

За результатами проведеного заходу учасниками були прийняті рекомендації щодо подальшої співпраці в напрямі реалізації новацій Закону України «Про зайнятість населення». Також вирішено рекомендувати районній робочій групі з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення активізувати свою роботу, роботодавцям району рекомендовано не допускати проявів нелегальної зайнятості громадян на підприємствах, організаціях та установах, не допускати виплати «зарплати в конвертах», несанкціонованих звільнень та інших порушень чинного законодавства.




РЕКОМЕНДАЦІЇ
«круглого столу» на тему
«Створення нових робочих місць та легалізація зайнятості населення в Корюківському районі»


Про компенсацію роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Директор Корюківського районного
центру зайнятості
Вікторія Лисенко
вапр
ууц
цуе
еку
паврва