back

Корюківським районним центром зайнятості з початку року надана допомога у відкритті власної справи 13 безробітним

08 липня 2013


Самозайнятість містить у собі великі можливості, завдяки їй можна проявити свої приховані здібності та отримати повну незалежність. Сьогодні існує безліч можливостей для започаткування власного бізнесу, проте людина має напевно знати, де потрібно шукати свій життєвий шлях. Працівники Корюківського районного центру зайнятості допомагають безробітним визначитися з можливістю започаткування власної справи та майбутнім видом підприємницької діяльності, після чого організовують їх навчання.

Для підтримки осіб, які не можуть працевлаштуватися і виявили бажання започаткувати власну справу, згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та Законом України «Про зайнятість населення» виплачується одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Це виплата, яку отримують повнолітні безробітні (з числа застрахованих осіб в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття), які не були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості через відсутність на ринку праці підходящої роботи. Допомогу виплачують у розмірі недоодержаної суми допомоги по безробіттю, визначеної конкретному безробітному. Розмір допомоги залежить від заробітної плати, страхового стажу, причини звільнення з останнього місця роботи. Якщо людина вже отримала частину призначеної допомоги, виплачується її залишок.

Для активізації незайнятого населення до зайняття підприємницькою діяльністю та орієнтації на самозайнятість, упродовж січня-червня 2013 року Корюківським районним центром зайнятості були проведені 24 семінари, в яких взяли участь 292 особи. Семінари проводилися за тематикою організації підприємницької діяльності, в тому числі: 10 інформаційних семінарів «Як розпочати свій бізнес», 4 – з розвитку підприємництва в сільській місцевості, 3 семінари з питань організації сільського зеленого туризму та 7 семінарів на тему «Від бізнес ідеї – до власної справи».

Упродовж 6 місяців 2013 року на курсах цільового призначення за напрямом «Підприємець-початківець» та «Основи малого підприємництва» навчалися 11 осіб.

Результатом вищезазначених семінарів та навчання стало започаткування власної справи 13 безробітними.

Найпоширенішими видами діяльності, за якими безробітні розпочали власну справу є роздрібна торгівля продуктами харчування, роздрібна торгівля непродовольчими товарами, надання послуг з ксерокопіювання та сканування та надання послуг з обслуговування комп’ютерної техніки.

Отже, якщо Ви вирішили стати підприємцем і створити для себе робоче місце самостійно – звертайтеся до державної служби зайнятості за допомогою якої ви зможете:

- обрати перспективні напрями розвитку власної справи;

- пройти тестування за спеціальними методиками з метою визначення Ваших здібностей до здійснення підприємницької діяльності;

- отримати направлення на професійне навчання;

- ознайомитись з організацією надання послуг у сфері зеленого туризму;

- перейняти досвід організації власної справи безпосередньо від підприємців, які досягли успіху.

Організація власної справи - це шлях до розкриття вашого творчого потенціалу, що дасть вам змогу забезпечити роботою не тільки себе, але й вашу родину, інших безробітних. Адже робота знаходить тих, хто її шукає!


Головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Оксана Кукуюк
вапр
ууц
цуе
еку
паврва