back

1 червня — Міжнародний день захисту дітей

01 червня 2013


Соціальні ініціативи Президента України, проголошені 07.03.2012 року, направленні на створення достойних умов для повноцінного розвитку дітей. Адже діти - наше майбутнє, а значить - майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.

У Корюківському районі вже традиційно проводяться святкові заходи 1 червня, приурочені Міжнародному Дню захисту дітей. Уже другий рік поспіль з нагоди свята відбувся міський дитячий фестиваль «Смугастий равлик», організаторами якого виступили Корюківська міська рада, Корюківська районна державна адміністрація, молодіжна громадська організація «Альтернатива». Учасниками свята, яке відбулося у міському парку стала малеча, вихованці дитячих садків, школярі району, батьки, дідусі та бабусі. Програма фестивалю включала в себе конкурс малюнку на асфальті, концерт юних виконавців, театралізовану виставку-продаж книг, близько 10 майстер-класів для малечі: квілінг, орігамі, лялька-мотанка, петриківський розпис, еко-іграшки тощо; виставки фото та дитячих малюнків; благодійна виставка-продаж сувенірів та іграшок, авіа моделювання, відбулося шоу мильних бульбашок і.т.д. А ще працювали ігрові майданчики з цікавими дитячими розвагами та спортивними змаганнями, дитяче кафе, атракціони та багато інших розваг для юних гостей.

Зі сцени з теплими словами привітань та побажання міцного здоров’я, гарного літнього відпочинку, позитивних емоцій і щедрих посмішок до дітей звернулись: голова районної ради Михайло Баклажко, заступник голови райдержадміністрації Іван Бузак, секретар міської ради Леонід Малиш та помічник-консультант народного депутата України Ігоря Рибакова Катерина Пененко.

Під час привітань поважні гості звернулись до присутніх на святі батьків із закликом захищати дітей, берегти та цінувати їхнє дитинство і завжди пам’ятати, що діти – наше майбутнє, і дорослі мають робити все для того, щоб це майбутнє було чистим, світлим і добрим, створювати умови для всебічного і повноцінного розвитку особистості кожної дитини.

За сприяння народного депутата України Ігоря Рибакова на свято завітала зразкова циркова студія «Юність» з смт. Макошино. Дуже активно до проведення дитячого свята долучились волонтери центру молоді, які провели конкурс для спостережливих та кмітливих - «Квест», організували безпрограшну дитяча лотерея та вперше провели конкурс серед дівчат «Довга коса - то дівоча краса», в якому взяло участь 38 учасниць з розкішним довгим волоссям. Усі учасниці конкурсу отримали солодощі, а трьом переможницям були вручені гарні призи від народного депутата та міської ради. Батьки та діти, що відвідали фестиваль «Смугастий Равлик» отримали багато гарних емоцій та справжній святковий настрій. Цьогоріч фестиваль вийшов на вищий організаційний рівень: були запрошені гості з Чернігова – Центр розвитку дитини «Янголятко», майстрині зі Щорса та Києва; активно долучились і місцеві вихователі закладів позашкільної освіти.

Фестиваль зібрав у затишному, ошатному парку чимало дітей та дорослих, які мали змогу добре відпочити від буденних справ та отримати позитивну енергію і гарний настрій. Організатори свята щиро прагнули подарувати дітям щасливі миттєвості та незабутні враження.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації за повідомленням
Корюківського РЦСССДМ
та КММГО «Альтернатива»

вапр
ууц
цуе
еку
паврва