back

Корюківка відзначила свій 355-й День народження

17 вересня 2012

15 вересня Корюківчани відзначали 355-у річницю від Дня заснування міста Корюківка. Різноманітність та масштабність заходів цілком відповідала знаменній даті. На свято звідусіль з’їхалося чимало люду. Корюківчани та гості міста відвідали виставку-ярмарок народних промислів, де мали змогу придбати сувеніри ручної роботи, витвори мистецтва, а також найколоритніший символ України – сорочку-вишиванку. Традиційними на святкуванні Дня міста стали виставки автомобілів, але в цьому році до легкових авто додалася ще й важка техніка. Протягом усього дня на центральній площі міста та в парку було чути сміх та гамір дітей, які з захопленням стрибали на батутах, каталися з гірок, приймали участь у квестах та конкурсах.

Слід відмітити активне сприяння у святкуванні Дня міста громадських організацій «Альтернатива» та «Корюківська козацька Січ». Не вперше в місті організовується кінне шоу за сприяння Спілки козацьких організацій України, та все ж кожного разу шоу стає ще більш захоплюючим.

Цьогоріч концертна програма була дуже яскравою, насиченою чудовими виступами творчих колективів місцевих аматорів та запрошених на свято колективів з сусідніх міст.

Офіційна частина святкової концертної програми «Ріка мого життя» розпочалася виступами керівників району, кандидатів у народні депутати та гостей з Білорусі під музичний супровід духового оркестру з м.Чернігова.

Зі словами привітання до жителів міста звернулися: міський голова І.В.Матюха, голова районної ради М.І.Баклажко, голова райдержадміністрації О.В.Довгаль, гості з м.Вєтка кандидати в народні депутати: В.В.Амельченко, Л.М.Неживий, О.В.Петров.

Голова райдержадміністрації О.В.Довгаль привітав присутніх з річницею від дня заснування міста, побажав місту процвітання, а його жителям – міцного здоров’я, щастя та добра. Голова райдержадміністрації також передав привітання і найкращі побажання Корюківчанам від голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та народного депутата України Ігоря Рибакова. Голова райдержадміністрації наголосив на тому, що у місті з тяжким героїчним минулим обов’язково буде вшановано пам’ять його героїв, і побудовано Меморіальний комплекс.

Кращим працівникам лісового господарства району та фармацевтичної галузі з нагоди професійних свят керівники району вручили Почесні грамоти, Подяки, квіти та матеріальні винагороди.

По закінченню офіційної частини представники делегації на чолі з керівництвом району поклали квіти до пам’ятника Жертвам опору фашизму на знак вшанування пам’яті загиблих в роки Великої Вітчизняної війни.

Яскравими, доволі оригінальними та захоплюючими були виступи творчих колективів Корюківського Центру дитячої та юнацької творчості, танцювального колективу «Ягідки» (м.Щорс), циркового колективу Менського ЦДЮТ «Фієста», вокального ансамблю «Ритм» Корюківського районного будинку культури та Чернігівського Українського академічного народного хору.

Справжнім подарунком для молоді міста став майже двохгодинний виступ рок-гуртів зі столиці АРТ «МАКС», ЗИЛ.

І навіть сильний осінній дощ не став на заваді яскравого завершення цього урочистого дня святковим салютом та дискотекою за участю гурту «Колекція».

вапр
ууц
цуе
еку
паврва