back

Відбулося засідання соціально-економічної ради при голові райдержадміністрації

12 вересня 2012

12 вересня в райдержадміністрації відбулося засідання соціально-економічної ради по подальшому впровадженню Програми економічних реформ Президента України «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» при голові райдержадміністрації.

Провів засідання голова райдержадміністрації О.В.Довгаль.

Заступник голови райдержадміністрації М.П.Ющенко ознайомив присутніх з підсумками Програми економічного і соціального розвитку Корюківського району за І півріччя 2012 року згідно оцінки результатів діяльності райдержадміністрації та виконкомів рад міст обласного підпорядкування (відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 7 липня 2012 року № 253).

Було відмічено позитивну динаміку виконання ряду показників Програми економічного і соціального розвитку майже в усіх галузях.

В обговоренні питання взяли участь: голова Громадської ради при райдержадміністрації А.І.Савченко, начальник фінансового управління В.І.Єременко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Л.Г.Остапенко, головний лікар Корюківської центральної районної лікарні Г.В.Здор.

В обговоренні питання йшлося про організацію підвозу учнів на фоні припинення роботи деяких шкіл; реалізацію Програми «Обдаровані діти» (було відмічено належний рівень підготовки учнів за результатами ЗНО).

Відмічено також тенденцію до збільшення некомплектних шкіл району в сільській місцевості, окрім шкіл с.Наумівки та с.Козилівки.

Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак ознайомив присутніх з основними положеннями проекту Концепції гуманітарного розвитку України на період до 2020 року, який аналізує сучасний стан гуманітарного розвитку в Україні. визначає основні цілі, пріоритети, завдання та принципи державної політики і політики в галузі гуманітарного розвитку на період до 2020 року, а також стратегічні напрями, механізми її реалізації та очікувані результати. (З метою громадського обговорення проекту Концепції, внесення до нього змін та поправок, він розміщений на офіційному сайті райдержадміністрації в розділі «Громадське обговорення»).

Підсумки засідання підвів голова райдержадміністрації О.В.Довгаль, відмітивши у своєму виступі позитив у виконанні програмних завдань та оцінці роботи райдержадміністрації.

Голова райдержадміністрації також зазначив, що бюджет наступного року, як і року, що минає, буде напруженим, але цілком реальним для виконання.

«У районі ще існує багато проблем: фінансовий стан підприємств лісового господарства, проблеми в Корюківській центральній районній лікарні, у питаннях підготовки до роботи в зимовий період та ін.. Але помітними є й досягнення і позитивні зрушення. Наприклад, у сфері освіти нормально розпочато новий навчальний рік, організовано підвіз учнів до місць навчання, харчування дітей і т.д. З уведенням ближчим часом в експлуатацію дитячих садків у Козилівці та Перелюбі значно покращиться ситуація з охопленням дошкільним навчанням дітей району, <.i>— зазначив О.В.Довгаль.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва