back

Президент: Уряд має створити всі умови для вільного розвитку преси в Україні

04 вересня 2012

Створення умов для ефективного розвитку вільної преси в Україні є головним завданням Уряду в медійній сфері. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів, які відбуваються в Києві.

«Головним завданням Уряду у сфері медіа мною визначено створення умов, коли вільна преса може ефективно розвиватись, бути незалежною від будь-якого контролю», - наголосив Глава держави.

Розбудова в Україні вільного медійного простору та ринку є й залишатиметься одним із пріоритетів державної політики, наголосив Президент.

«Незважаючи на окремі розбіжності у поглядах - і це цілком природно, всі політичні сили в Україні єдині у безальтернативності демократичного шляху розвитку держави, невід’ємною складовою якого є свобода слова», - зауважив Віктор Янукович.

Глава держави констатував: незважаючи на непростий радянський спадок, молодий вік нашої держави, пережиті політичні та економічні кризи, Україні вдалося досягти суттєвого прогресу в розвитку свободи слова.

За роки незалежності, зазначив В.Янукович, Україна здолала шлях від тотальної цензури до відкритого суспільства. Однією з перешкод для ефективного розвитку медіа-простору в Україні, на його думку, є хибні стереотипи про недостатність свободи слова в нашій державі.

«На мою думку, це пов’язано насамперед із браком об’єктивної інформації, як насправді виглядає ситуація. Сподіваюся, що Конгрес стане доброю нагодою для вас на власні очі переконатися у реальному стані справ у нашій державі», - сказав Глава держави, звертаючись до учасників зібрання.



Прес-служба Президента України Віктора Януковича

вапр
ууц
цуе
еку
паврва