back

У місті відзначили 21-у річницю незалежності України

03 вересня 2012

Ще з самого ранку 24 серпня гості та жителі міста зібралися в місцевих парках, де розташовувалися майданчики «Гостинний двір» та «Містечко майстрів» з тематичними виставками та торгівлею сільськогосподарською продукцією.

На майданчику «Гостинний двір» було проведено змагання з силових видів спорту. Традиційним став конкурс борщів та вареників, участь у якому взяли заклади громадського харчування міста.

Переможці та всі учасники виставок були нагороджені заохочувальними призами.

Доволі цікавим цей день виявився і для найменших гостей на святі. Постійно діяли дитячі атракціони,проводилися ігротеки та конкурси для дітей, організовані Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Активну участь в організації свята взяла КММГО «Альтернатива», організувавши парад вишиванок, благодійний ярмарок та дитяче кафе. Цього ж дня було завершено збір коштів на побудову дитячого майданчика в центрі міста Корюківки. Збір коштів розпочався 1 червня і тривав до 24 серпня 2012 року, за цей час громадянами, приватними підприємцями та установами міста було надано 15 551 гривень шляхом прямих пожертв до опломбованих скриньок та переказів на банківський рахунок. 8 серпня 2012 року скриньки були відкриті у присутності представників преси і місцевої влади. На сьогодні, на зібрані кошти вже замовлено гойдалку, балансир, пісочницю і лавки. Більше двох тисяч гривень було зібрано тільки під час святкування Дня Незалежності. Для цього на території свята були встановлені скриньки для добровільних пожертв та проведений ярмарок з продажу різноманітної сувенірної продукції, частину якої самостійно виготовили волонтери, учасники проекту «Активна громада».

Однією з головних подій цього святкового дня стало урочисте відкриття хореографічної студії Корюківського районного будинку культури. Юні любителі танцю щиро привітали гостей у відремонтованій танцювальній залі. Основна частина коштів, що пішли на ремонт зали – це грошова винагорода учасників танцювального конкурсу за отримання титулу «Найтанцююче місто Чернігівської області». На урочисте відкриття прибув і сам організатор телевізійного проекту «Dance Майдан — битва міст Чернігівщини», учасник другого сезону шоу «Голос Країни» Дмитро Селянський. Разом з молодіжним лідером Вікторією Тихоновською, Дмитро та учасники танцювальних колективів висловили вдячність місцевій владі за підтримку в розвитку молодіжної культури району та посильний внесок у облаштування студії.

Не менш яскравим став святковий концерт на центральній площі міста. На урочистій частині за участі голови районної ради М.І.Баклажка, голови райдержадміністрації О.В.Довгаля, міського голови І.В.Матюхи та гостей з Білорусі, відбулося нагородження Почесними Грамотами та Подяками райдержадміністрації, районної та міської ради кращих працівників усіх сфер. Керівники району привітали присутніх зі святом.

Концертно-розважальна програма була насичена яскравими виступами місцевих творчих колективів, серед яких: ансамбль барабанщиць ЦДЮТ, танцювальні колективи та вокальні ансамблі,творчі колективи територіальних громад.

Новинкою в програмі відзначення свята цього року стала танцювальна акція «Флешмоб», організована активістами танцювального колективу районного будинку культури.

У всіх територіальних громадах району напередодні свята пройшли святкові заходи.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва