back

З Днем Державного Прапора, Україно!

03 вересня 2012

23 серпня в Корюківському районі відбулися заходи з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

Активісти КММГО «Альтернатива» за підтримки органів місцевої влади та місцевого самоврядування організували святковий велопробіг дорогами району. Учасники автопробігу мали з собою атрибутику — державні прапори, які роздавали всім, кого зустрічали на своєму шляху, з метою донести до громадян дух свята, виховати в підростаючого покоління повагу до державних символів.

У місті Корюківка, на площі біля районного історичного музею, цього дня було проведено урочистий мітинг за участю керівництва району.

Голова районної ради М.І.Баклажко та голова райдержадміністрації О.В.Довгаль привітали присутніх з державним святом. Олександр Васильович Довгаль наголосив на значущості державних символів для єдності народу та закликав берегти й цінувати Державний Прапор, як національний символ рідної Батьківщини.

Під час заходу також було проведено акцію «Я – громадянин України», в рамках якої п’ятьом жителям міста, талановитим школярам міських шкіл, яким виповнилося по 16 років, було вручено головні документи, що засвідчують громадянство незалежної суверенної держави — паспорти громадян України. Разом з першим важливим у житті цих молодих людей документом, голова районної ради та голова райдержадміністрації вручили їм цінні подарунки і квіти.

В рамках проведення заходу також відбулося нагородження матерів-героїнь нагрудними знаками та квітами на знак пошани за їх нелегкий труд – виховання трьох або більше дітей.

Вшанували також і пам’ять про тих, хто не дожив до світлих днів Незалежності України, але завдяки кому ця незалежність була здобута: загиблих під час національно-визвольних рухів українського народу, під час Другої світової війни. До пам’ятника Жертвам опору фашизму було покладено квіти.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва