back

Президент України підписав Указ про Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки

25 жовтня 2011

3 метою вдосконалення правових та організаційних засад запобігання та протидії корупції, Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 1001/2011 «Про Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки» від 21 жовтня 2011 року.

Корупція в Україні набула ознак системного явища, яке поширює свій негативний вплив на всі сфери суспільного життя, все глибше укорінюючись у повсякденному житті як основний, швидкий та найбільш дієвий протиправний засіб вирішення питань, досягнення певних цілей. Масштаби поширення корупції загрожують національній безпеці України. Це потребує негайного вжиття системних та послідовних заходів, які мають комплексний характер і базуються на єдиній Національній антикорупційній стратегії на 2011-2015 роки (далі – Національна антикорупційна стратегія).

В умовах соціально-економічних реформ, які наразі здійснюються в державі, пріоритетними напрямами антикорупційної політики мають стати виявлення та усунення умов, що сприяють або можуть сприяти виникненню корупції, а також запобігання спробам їх створити.

Національна антикорупційна стратегія розроблена на основі аналізу ситуації, пов’язаної з різними проявами корупції в державі, з використанням світового досвіду та рекомендацій міжнародних організацій за результатами моніторингу й оцінки стану запобігання і протидії корупції в Україні.


Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

вапр
ууц
цуе
еку
паврва