back

Участь у навчальному тренінгу для представників громадських організацій, які входять до громадських рад. ФОТО

17 жовтня 2011

Представники Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації Савченко А.І., Губенко Л.М. та завідуюча сектором з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації Шматуха С.І. узяли участь у дводенному навчальному тренінгу, який відбувся 15-16 жовтня ц.р. у м. Чернігові, у Навчально-методичному центрі Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

Організатори тренінгу — Чернігівська громадська організація «Освітній центр «Ініціатива» в партнерстві з Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень та Всеукраїнською громадською організацією «Спілка Української Молоді» за підтримки Проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства». А відбулося навчання в рамках проекту Чернігівського освітнього центру «Ініціатива» «Посилення спроможності районних Громадських рад в Чернігівській області», що полягає в проведенні навчання членів Громадських рад при районних державних адміністраціях Чернігівської області.

У тренінгу взяли участь представники Корюківського, Варвинського, Прилуцького, Ріпкинського, Талалаївського та Щорського районів.

Теми тренінгу охоплювали всі етапи діяльності Громадських рад: використання НУО законодавчої бази, що регламентує діяльність ГР, інструменти моніторингу діяльності виконавчої влади, пошук і поширення інформації, методи роботи з органами влади та лобіювання.

Учасників тренінгу передовсім цікавили практичні аспекти діяльності Громадських рад, успішні історії колег з інших районів Чернігівської області та всеукраїнський досвід.

Відповіді на всі питання учасники шукали разом з тренерами — представниками чернігівської громадської організації «Поліський фонд міжнародних і регіональних досліджень» Геннадієм Максаком та Юрієм Вдовенком.

Багато корисної інформації учасники тренінгу почерпнули з виступів голови ГР при Чернігівській облдержадміністрації Світлани Пасталиці та голови Чернігівського освітнього Центру «Ініціатива» Павла Пущенка, які поділилися досвідом роботи.

У роздаткових матеріалах учасники тренінгу отримали не лише нормативно-правові документи, які допоможуть членам ГР ефективно співпрацювати з органами влади, але і методичні та практичні рекомендації та приклади діяльності ГР.

Слід відмітити, що це навчання стало можливим завдяки проекту «Розвиток громадянського суспільства», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012 рр.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва