back

06 лютого 2015

Про ГРВІ та грип в Корюківському районі


5 лютого заступник голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко провів нараду з питань ситуації по захворюваності на грип та ГРВІ в Корюківському районі.

Період з 30 січня по 5 лютого цього року (6-й тиждень) в Корюківському районі відзначився ростом захворюваності на ГРВІ. За даними Корюківської ЦРЛ захворіло 389 осіб, з них 308 – діти. Інтенсивний показник на 10 тис. населення склав 140,6, що в 1,42 рази більше за граничний епідемічний поріг. Епідпоріг за 6-й тиждень по нашому району становить 98,95 (вирахуваний Наказом № 63 від 17.05.2011р.).

Тимчасово виконуюча обов’язки начальника Корюківського МУ ГУДСЕСУ у Чернігівській обл. Світлана Ментій зауважила, що згідно моніторингу, що ведеться держсанепідслужбою Корюківського району, в організованих колективах району, рівні захворюваності на ГРВІ підвищені. Випадки захворюваності на грип Корюківською ЦРЛ в районі не зареєстровані.

«Відсутніх по навчальних закладах значно більше і, мабуть, школярі лікуються самостійно, без звернення в лікувальний заклад чи до медичного працівника, що є дуже небезпечним», — зазначила начальник відділу освіти районної державної адміністрації Лариса Остапенко.

Заступник голови районної державної адміністрації дав доручення відповідальним службам та відділам щоденно моніторити стан захворюваності по району та вживати профілактичних заходів з метою нерозповсюдження вірусних захворювань.

Корюківським МУ ГУДСЕСУ у Чернігівській обл. підготовлена стаття в газету «Маяк» з питань профілактики ГРВІ та грипу.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва