back

27 січня 2015

Підприємцям про новації Податкового кодексу України


27 січня в актовому залі Корюківської школи мистецтв відбувся семінар - практикум за участі фахівців Корюківської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області з питань практичного застосування податкового законодавства для платників податків – фізичних осіб.

Відкрив семінар перший заступник начальника Корюківської ОДПІ Віталій Шумський.

Начальник відділу оподаткування фізичних осіб Ірина Лопачук висвітлила актуальні питання застосування спрощеної системи оподаткування для фізичних осіб-підприємців в контексті змін, внесених до Податкового кодексу України.

Крім того, вона звернула увагу присутніх на своєчасності надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до бюджету та на кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2014 році.

Слід зазначити, що переважну більшість присутніх дуже цікавило питання справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Начальник відділу оподаткування фізичних осіб детально зупинилася на об’єктах оподаткування податком та відповіла на запитання, що ставили учасники заходу.

Про запровадження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів доповіла головний державний інспектор з питань контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Аліна Хотимченко.

Також, участь у семінарі-практикумі взяла представник газети «Все про бухгалтерський облік» Ольга Алексютіна, яка познайомила присутніх з анонсами номерів на перший квартал 2015 року та розповсюдила брошури, які знадобляться підприємцям при веденні господарської діяльності.

По закінченню семінару відбулось індивідуальне консультування та були надані компетентні відповіді на запитання учасників.



За повідомленням Корюківської
об’єднаної державної податкової інспекції
Головного управління Міндоходів у Чернігівській області

вапр
ууц
цуе
еку
паврва