back

11 грудня 2014

У Корюківському музеї — виставка робіт художниці,
майстра вишивки стрічкою Олени Соловйової


Сьогодні в Корюківському історичному музеї діє виставка робіт художниці з Чернігова, майстра вишивки стрічкою Олени Соловйової.

Майстриню завжди приваблювали природні мотиви. Вишивати вона розпочала близько 10 років тому. Саме з того часу художниця постійно перебуває у пошуку. Спочатку це були просто картини, створені фарбами, а відколи увійшли в сучасність атласні і шовкові нитки, свої картини вона довершує стрічками.

Всього у її творчому доробку близько 50 робіт, частина з яких перебуває у творчих колекціях на Україні та за кордоном.

Красою поєднання фарби та вишивки милувались відвідувачі музею, працівники районних служб та управлінь.


Із життя художниці…

Народилася 10 жовтня 1974 року у м. Кіровоград. З 1979 року постійно мешкає у Чернігові. Навчалася у Чернігівській художній школі. Після закінчення Київського художньо-промислового технікуму (нині Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну) з 1994 року працює у Чернігівському молодіжному театрі. Починала Олена, як художник-декоратор, нині вона художник - постановник. За 20 років роботи Олена Володимирівна приймала участь у створенні реклами та у оформленні і постановці майже всіх вистав театру, у тому числі і “Соло для Попелюшки”, “Матінка Кураж”. Також вона співпрацює з Ніжинським драмтеатром у постановці вистав. Її родина також творча. Чоловік Олексій Биш, що також працює у молодіжному театрі – заслужений артист України. Син Кирило, який навчається на другому курсі історичного факультету Чернігівського педагогічного університету, захоплюється монтажем фільмів.

Останнім часом, працюючи над створенням декорацій, особливо костюмів, Олена захопилася вишивкою шовковими та атласними стрічками.


Довідково:

Цей вид декоративно-прикладного мистецтва виник у середньовічній Італії. У 15 столітті виробництво шовкових стрічок запозичили французи. Першим же почав вишивати стрічкою різні дрібнички французький король Людовік 15-й (18 ст.). Стрічка рушила переможною ходою по Європі, а потім потрапила і до Америки. Пік захоплення припадає на другу половину 18 ст.



За повідомленням Корюківського історичного музею

вапр
ууц
цуе
еку
паврва