back

11 грудня 2014

Про протидію насильству та торгівлі людьми — у рамках Всеукраїнської акції


З 25 листопада по 10 грудня в районі проходила Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка проводилась відділом з питань цивільного захисту, оборонної роботи та у справах сім’ї, молоді, спорту районної державної адміністрації за участю представників правоохоронних органів; центу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; служби у справах дітей, закладів освіти, охорони здоров’я, культури, засобів масової інформації.

Тема домашнього насильства не перестає бути надзвичайно актуальною. Адже, насильство, жорстокість, які породжуються в сімейному середовищі, на превеликий жаль, для переважної більшості дітей стають нормою, яку вони переносять у доросле життя. Насильство в родині породжує загальну агресію, яка проявляється у войовничості, нетерпінні до інших людей, породжує конфлікти у суспільстві.

З метою формування свідомості учнів щодо нетерпимого ставлення до насильства, в усіх навчальних закладах району відбулись виховні години.

У рамках акції, 3 грудня відбувся «круглий стіл» — засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Під час засідання розглянуто питання стану роботи щодо протидії торгівлі людьми та порядок встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; особливостей надання соціальних послуг жертвам домашнього насильства; стану соціального захисту дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З даних питань виступили: начальник служби у справах дітей Олена Одерій; старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Корюківського РВ УМВС України в Чернігівській області Олексій Ченцов; спеціаліст І-ї категорії відділу соціальної роботи Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марина Міц.

9 грудня в актовому залі Корюківської гімназії відбулась зустріч головного спеціаліста відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та у справах сім’ї, молоді, спорту райдержадміністрації Дарини Колухонової зустріч з гімназистами на тему «Ми різні — ми рівні! Гендерна рівність – запорука розвинутого суспільства».

З метою виховання поваги один до одного, учнів було ознайомлено з поняттями «гендеру», «гендерної рівності», а також «соціальної статі». «Гендерний підхід до вирішення проблем необхідний в усіх сферах суспільства», — підкреслила Дарина Колухонова. Школярі мали змогу задати питання з даної теми та отримати вичерпні відповіді.

10 грудня для випускників Корюківської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 було проведено відеолекторій на тему «Скажи «Стоп!» торгівлі людьми». Дана тема для учнів не є новою, оскільки самі випускники активно приймали участь в обговоренні проблеми торгівлі людьми. Випускникам було продемонстровано фільм «Станція призначення життя», де молодь закликають бути обачними при виборі роботи за кордоном, навчальних закладів, а також зазначено, що стати жертвою торгівлі людьми може стати будь-хто і будь-де. Думками про застережні міри ділились учні, а інформацію про підтримку та допомогу особам, які постраждали, довела до відома головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та у справах сім’ї, молоді, спорту райдержадміністрації.



За повідомленням
відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи
та у справах сім’ї, молоді, спорту райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва