back

Декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році

13 березня 2014


З 1 січня 2014 року триває кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до 1 травня 2014 року до органів доходів і зборів за місцем реєстрації. Декларування доходів громадян пов’язано з виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України, згідно якого громадяни зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та/або мають право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі отримання:

• окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2013 року податок не утримувався;

• доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

• іноземних доходів.

Платнику податку не потрібно подавати декларацію, якщо він отримував доходи:

• виключно від податкових агентів;

• від операцій з продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.

Відповіді на всі питання щодо декларування ви можете отримати у фахівців Корюківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області за телефоном: 2-26-46.



Корюківська ОДПІ ГУ Міндоходів
у Чернігівській області

вапр
ууц
цуе
еку
паврва