back

До 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

11 березня 2014


Заходи по вшануванню Великого Кобзаря крокують українською землею та світом, де живе незгасна людська пам'ять про великого сина України. Відзначення високодуховної поетичної, прозової та художньо-мистецької спадщини Тараса Шевченка вшановується на Корюківщині різноманітними культурно-просвітницькими заходами.

З нагоди 200-річчя від дня народження поета, 9 березня в районному будинку культури відбувся урочистий захід за участі заступника голови районної державної адміністрації Наталії Демиденко. У своєму зверненні до гостей заходу, вона наголосила, що Шевченко виступає сьогодні духовим будівничим нашої держави. Він росте й розвивається в часі, історії. «Саме Шевченко, як ніхто інший, зумів поетичним словом відобразити душу українського народу, його споконвічне прагнення до свободи і незалежності. І сьогодні його творчість залишається актуальною», — зауважила Наталія Демиденко.

У виконанні учнів Корюківської школи мистецтв прозвучали відомі твори Великого Кобзаря, покладені на музику. Тематичні номери, представлені творчими колективами районного будинку культури, вкотре нагадали про безмежну красу української культури та нації, постійно оспіваної Тарасом Шевченком.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва