back

Відкриття пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років у с. Білошицькій Слободі

11 листопада 2008

11 листопада 2008 року в с. Білошицька Слобода відбулося відкриття встановленого пам’ятного знака (хреста) жертвам Голодомору 1932-1933 років. Хрест було встановлено на місцевому кладовищі.

У заході взяли участь в.о. голови райдержадміністрації В.І.Чернуха, заступник голови райдержадміністрації А.І.Кун, завідуюча сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації С.І.Шматуха, сільський голова В.Й.Сірий, актив села, учні школи.

Виступаючи перед учасниками мітингу, в.о. голови райдержадміністрації В.І. Чернуха зазначив:

"Пам’ятати і вшановувати пам’ять жертв Голодомору — наш священний обов’язок. Оцей пам’ятний знак (хрест) – символ нашої пам’яті про жертви голодомору – про усіх тих, хто помер у страшні 30–і роки.

Звичайно, багато людей пережили страшні часи голоду, але мільйони тих, яким не пощастило, заслуговують на значно більшу пам’ять, ніж просто постаменти, пам’ятні знаки. Кожний, хто загинув у страшні часи Голодомору, заслуговує на пам’ять. Адже людина живе доти, поки про неї пам’ятають.

Тому наш обов’язок – не тільки знати і пам’ятати, а й передавати досвід, знання, свою життєву мудрість дітям і онукам, шанувати пам’ять загиблих, робити все можливе, аби подібні трагедії не могли повторитися ніколи!"

Отець Олександр (Коваленко), настоятель Олександро-Невської церкви (УПЦ МП) освятив хрест, відслужив поминальну панахиду.

Відбулося покладання квітів і колосків до пам’ятного знака.

Пам’ять про загиблих було вшановано хвилиною мовчання.

Кількість учасників заходу – близько 60 чоловік.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва