back

Завдання і доручення Президента України з модернізації медичної галузі виконуються

18 червня 2013


Реалізація у регіонах (в т.ч. і в Корюківському районі) завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі щодо забезпечення громадян України якісними медичними послугами просувається переважно в трьох напрямках.

По-перше, це розвиток екстреної медицини. Як підкреслив Віктор Янукович: «Ми визначили параметри, до яких будемо прагнути — 10 хвилин доїзд на виклик до хворого в місті, а в селі — 20 хвилин». Розподіл швидкої медичної допомоги на екстрену і невідкладну в Корюківському районі отримав матеріальне наповнення.

По-друге, це створення Єдиного медичного простору. Подано на розгляд чергової сесії районної ради питання реформування закладів охорони здоров’я в медичних закладах, розширення території обслуговування населення та реорганізації Холминської РЛ в амбулаторію загальної практики сімейної медицини з ліжками денного стаціонару. На виконання наказу МОЗ України № 41 від 21.01.2013 р. «Про організацію паліативної допомоги в Україні» на базі терапевтичного відділення Холминської РЛ планується створити центр паліативної допомоги для тяжкохворих та хворих у термінальних стадіях.

В подальшому буде створено Корюківський центр первинної медико-санітарної допомоги і госпітальну окружну лікарню на базі стаціонару Корюківської ЦРЛ. За словами Глави держави: «Налагодження роботи цього ланцюга, яким є єдиний медичний простір, — це наша з вами мета. Це головне».

По-третє, в Україні буде поступово запроваджуватись страхова медицина. Переходу України на засади страхової медицини має передувати прийняття відповідного законодавства, наголошує Президент України.


Головний лікар
Корюківської центральної районної лікарні
Г.Здор
вапр
ууц
цуе
еку
паврва