back

Розвиток альтернативної енергетики – одне із стратегічних завдань влади

13 червня 2013


Питання зменшення залежності національної економіки від імпортних енергоносіїв, впровадження новітніх технологій у сфері вуглевидобутку знаходиться під постійною увагою Президента. Використання енергетичного вугілля, що видобувається в Україні, за умови впровадження новітніх технологій, дасть змогу ефективніше використовувати можливості вітчизняної вугільної галузі, — зазначає Віктор Янукович, тому 23 травня 2013 року він доручив Прем’єр-міністру України створити міжвідомчу робочу групу з питань заміщення природного газу вугіллям вітчизняного видобутку.

«У нашому районі також поступово здійснюється перехід на інноваційний розвиток у напрямку використання паливно-енергетичних ресурсів”, — зазначає заступник голови райдержадміністрації Іван Бузак.

«До початку опалювального сезону 2011-2012 року було запущено в роботу побудовану індивідуальну котельню для соціальної сфери с.Наумівка. Завдяки цьому вдалося повністю відключити централізоване опалення та вивести з роботи котельню ПАТ «Облтеплокомуненерго» в с.Наумівка. Дана котельня опалює школу та дозволила частково відновити опалення в будинку культури села, де зимою опалювався спортивний зал. В перспективі — відновлення опалення і в інших приміщеннях закладу культури. Минулий опалювальний період котельня працювала на газу, а в наступний сезон планується провести пуско-налагоджувальні роботи та запустити 2 котли на твердому паливі: дровах чи пелетах».

За його словами, «встановлення за кошти селищного бюджету резервного котла на твердому паливі в дитячому садку смт.Холми, дозволило відключитись від котельні лікарні, а відносно м’яка зима — протриматись на цьому котлі без основного газового.

Також, за рахунок субвенцій, у 2012 році проводилась заміна твердопаливного котла в котельні соціальної сфери с.Прибинь та заміна газових котлів в котельні лікарні смт.Холми, які будуть працювати на місцевих видах палива – дровах та відходах деревини».

вапр
ууц
цуе
еку
паврва