back

"Рятуємо життя": у Корюківському РЕМі проведено тренінг із тактичної медицини

09 червня 2023

В умовах повномасштабного російського вторгнення питання порятунку людського життя відіграє особливу роль. Відтак нового змісту набувають різноманітні навчання з першої домедичної допомоги, завдяки яким ми можемо освоїти важливі навички, що дозволяють зберегти людське життя.

 

Вміння надавати першу медичну допомогу є надзвичайно важливою навичкою для кожної людини.

Кожна хвилина для постраждалого є критично важливою і єдиний спосіб дати йому шанс вижити - надати якісну першу допомогу до прибуття медиків. 

 

Чергове теоретичне і практичне заняття із домедичної допомоги при невідкладних обставинах провів учора радник начальника Корюківської РВА, інструктор з тактичної медицини Денис Мостович для працівників Корюківського РЕМ.

 

В ході тренінгу учасники ознайомились із особливостями медичного протоколу MARCH, де кожна літера абревіатури вказує на ту чи іншу небезпеку (M (Massive bleeding) – масивна кровотеча, A (Airway Management) – управління дихальними шляхами, R (Respiration) – дихання, C (Circulation) – циркуляція, H (Head injury/Hypothermia/Hypovolemia) – травма голови/гіпотермія/гіповолемія.

 

«Отож, запам’ятовуйте! Головні вбивці в умовах бойових дій: перший – критична кровотеча, другий – непрохідність дихальних шляхів, третій – ураження органів дихання, пневматоракс, – наголосив Денис під час занять.

 

Після теоретичної бази - перейшли до практики: вчилися за допомогою турнікетів, джгутів, еластичних бинтів та підручних засобів зупиняти масивну кровотечу собі та товаришам, тампонувати рани та доглядати за ними, різними способами забезпечувати прохідність дихальних шляхів, робити штучне дихання, надавати допомогу при відкритому та закритому пневматораксах і травмах голови, попереджувати переохолодження потерпілого, готувати його до евакуації та евакуювати, враховуючи травми.

 

Також разом із Денисом Мостовичем енергетики розібрали склад аптечки, яка в ідеалі має бути у кожного, хто працює в зоні бойових дій.

 

По завершенню тренінгу його учасники залишилися задоволеними, адже такий обмін досвідом сьогодні є надзвичайно важливим і потрібним.

 

 

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва