back

Безпека населення - головне завдання місцевої влади

07 червня 2023

Позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провів Іван Ващенко, начальник районної військової адміністрації.

 

Головне питання порядку денного - організація укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту, а саме - цілодобовий та безперешкодний доступ до фонду захисних споруд цивільного захисту під час повітряної тривоги.  


За результатом обговорення створені комісії по обстеженню об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту у кожній громаді району (протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів), які протягом 2 - 4 червня поточного року провели обстеження захисних споруд цивільного захисту. 

 

За результатами огляду виявлено вільний доступ до 85 укриттів та 73 укриття, до яких немає доступу.

 

Всі порушення зафіксовані та складені акти. Перевірки триватимуть і надалі.

 

У всіх громадах ситуація складається по-різному, але основним завданням є безпека населення, забезпечення безперешкодного доступу до захисних споруд та готовність їх до використання за призначенням.  

 

У разі фіксації невиконання рішення районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій балансоутримувачі захисних споруд будуть нести відповідальність відповідно до норм чинного законодавства України.

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва