back

Відбулись установчі збори по формуванню оновленого складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації

07 лютого 2013


Завершила роботу ініціативна група з підготовки установчих зборів по формуванню оновленого складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

На останньому засіданні, яке відбулось 30 січня 2013 року ініціативна група розглянула всі заяви представників інститутів громадянського суспільства, делегованих для участі в установчих зборах.

07 лютого 2013 року, як і було заплановано, за участю голови райдержадміністрації О.В.Довгаля та заступника голови райдержадміністрації І.І.Бузака відбулись установчі збори інститутів громадянського суспільства для формування оновленого складу Громадської ради при райдержадміністрації.

Голова ініціативної групи А.І.Савченко доповів присутнім про підготовчу роботу до проведення зборів, а також ознайомив кандидатів на членство в Громадській раді з законодавчою базою щодо участі громадськості в процесі формування державної політики та з документами делегованих представників на участь в установчих зборах.

Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак зазначив основні положення регламенту проведення установчих зборів, після прийняття якого Збори продовжились ознайомленням присутніх з порядком їх проведення та основними моментами щодо вибору варіантів голосування та проведення виборів керівних органів Громадської ради.

Усі уповноважені представники інститутів громадянського суспільства одноголосно прийняли рішення щодо проведення відкритого голосування за весь список кандидатів у цілому. Таким чином було визначено граничну кількість членів Громадської ради, що діятиме протягом 2013-2014 років у складі 17 осіб та за результатами одноголосного вибору учасників зборів затверджено список делегованих представників ІГС. До новоствореної Громадської ради, окрім тих, хто залишився в її складі, входитимуть і нові представники громадських організацій, що дасть змогу розширити діяльність Ради та розглядати більше актуальних питань з життєдіяльності району.

За пропозиціями більшості учасників Зборів було вирішено провести перше засідання оновленої Громадської ради після прийняття головою райдержадміністрації розпорядження про затвердження складу та Положення Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації. З Положенням та Регламентом Громадської ради представники ІГС ознайомлені.

На Зборах також було обговорено перелік основних питань, що розглядатимуться на першому засіданні Громадської ради. Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак закликав членів Громадської ради підготувати та на першому організаційному засіданні Громадської ради внести свої пропозиції щодо плану роботи Ради на 2013 рік.

Насамкінець голова райдержадміністрації О.В.Довгаль подякував голові ініціативної групи, голові Громадської ради першого скликання Савченку А.І. за плідну співпрацю, активну життєву позицію, значний внесок у розвиток громадянського суспільства на території району та вручив Почесну грамоту райдержадміністрації і квіти.

За результатами Зборів головою райдержадміністрації буде видане відповідне розпорядження.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва