back

Ще яскравіше запалала «Зірка надії»

10 грудня 2012

«Зроби крок собі назустріч - стань волонтером і зміни світ на краще»…


Таким принципом керуються молоді люди, які вирішують дарувати частинку свого тепла та доброти іншим. Саме вони часто змінюють життєві долі, інколи навіть цього не помічаючи... Саме волонтери дають найголовніше, на що може сподіватися людина - надію та любов.

Волонтерство широко розвинене в світі і є глобальним процесом. Історія не пам'ятає такого суспільства, якому були б чужі ідеї добровільної і безкорисливої допомоги. Тобто волонтер - це людина, яка працює за покликом свого серця.

Надання безоплатної допомоги іншим людям є абсолютно нормальним явищем у Європейських країнах. З 2009 по 2011 роки волонтерами було здійснено більше 2000 проектів у 84 країнах.

В Україні волонтерство також має свої корені. Українці завжди опікувалися старими та немічними, вдовами, сиротами. Сильний допомагав слабшому. Великі справи робили разом. Чуйність, ніжність у взаєминах між людьми викликали захоплення у мандрівників, які приходили до нас із далеких країн.

День волонтерів припадає на 5 грудня. З цієї нагоди Корюківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував святкову зустріч для своїх волонтерів.

При Корюківському центрі у 2003 році створена школа волонтерів «Зірка надії». Волонтери Корюківщини - це дуже активні, сміливі, доброзичливі хлопчики й дівчатка, які завжди беруть участь в заходах, що проводяться центром. Активно приймають участь у акціях, займаються пропагандою здорового способу життя серед дітей та молоді, навчаються розуміти проблеми інших й готові їм допомогти, виявляють свої особисті погляди на ту чи іншу проблему, беруть участь у тренінгах та обговореннях з різної тематики.

У вересні 2012 року школа волонтерів поповнилася 9-ма новачками, які прийняли присягу волонтера центру. Кожен учень вступаючи в ряди волонтерів Корюківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді урочисто поклявся: бути чесним, дисциплінованим, добросовісно ставитися до навчання, вести здоровий спосіб життя, бути мобільним організатором, вірним другом і наставником для молодших товаришів, кмітливим, добропорядним, милосердним, дотримуватися свого слова.

Прийнявши присягу старші волонтери пов'язали молодшим галстуки жовтого кольору, який означає тепло сонця, самовідданість і послідовність у бажанні зробити навколишній світ кращим.

Після урочистої частини спеціалісти центру та фахівці з соціальної роботи провели конкурси на кмітливість та винахідливість. За правильні відповіді та активність волонтери отримували фішки. Саме вони й допомогли визначити І, ІІ та ІІІ місця, отримати призи у вигляді фотоальбомів та щоденників.

За ароматною чашкою чаю та солодощами старші волонтери ділились спогадами про кращі миті волонтерської роботи, цікаві зустрічі, пізнавальні тренінги, а менші розповіли про бажання допомогти людям, плани, які мріють втілити в життя.

Кажуть, що якщо людина може дарувати добро, нічого не очікуючи взамін, то воно сторицею до неї повертається. Так і працівники Корюківського центру намагалися подякувати дітям за їх роботу і подарувати частинку тепла і доброти.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва