back

Перші кроки до оновлення складу Громадської ради при райдержадміністрації

Обрано ініціативну групу

10 грудня 2012

7 грудня відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації. У засіданні взяли участь члени Громадської ради, запрошені на засідання заступники голови райдержадміністрації І.І.Бузак та М.П.Ющенко, начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації Т.М.Спускан.

Провів засідання голова Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації А.І.Савченко.

Про виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету району за 2012 рік та про аналіз і перспективи соціально-економічного розвитку району доповів заступник голови райдержадміністрації М.П.Ющенко. На підняті під час обговорення питання щодо стану виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ району, заступник голови райдержадміністрації зазначив, що робота по виплаті заборгованості заробітної плати триває, фінансовим управлінням райдержадміністрації ситуація розглядається по кожній організації окремо. Районною радою прийняті всі можливі рішення про перекриття боргу.

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права, відповідно до районного плану заходів, з 3 по 10 грудня в районі проходять заходи, спрямовані на ознайомлення громадян з законодавством України, в якому закріплюються права людини і громадянина.

Начальник юридичного відділу райдержадміністрації Т.М.Спускан на засіданні Громадської ради ознайомила присутніх з питанням забезпечення прав людини через створення об’єднань громадян. У своїй доповіді юрист зазначила також основні відмінності нового Закону «Про громадські об’єднання», який набере чинності з 1 січня 2013 року від Закону України «Про об’єднання громадян» 1992 року, який втратить чинність.

Голова Громадської ради А.І.Савченко прозвітував про діяльність Громадської ради протягом періоду, зазначеного в Постанові Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», а також зазначив деякі недоліки та недопрацювання в роботі ради з метою їх усунення в подальшій діяльності.

Одним з найважливіших питань порядку денного засідання Громадської ради стало створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування оновленого складу громадської ради та затвердження її складу. Ініціативну групу було обрано у складі 5 осіб з числа членів діючої Громадської ради, обрано голову, заступника голови ініціативної групи та секретаря.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва