back

Про відзначення в районі 100-річчя українського скаутського руху

07 грудня 2012

У 2012 році виповнюється 100 років від часу заснування організованого українського скаутського руху.

Організація «Пласт» – найстаріша скаутська організація, поширена у більшості областей країни. На сьогодні вона нараховує понад 10 000 членів. Дослідження Європейського союзу визнало Пласт найбільшою молодіжною та дитячою організацією в Україні.

Враховуючи значний внесок скаутських організацій у національне відродження України, патріотично-виховну діяльність на благо українського народу, ця ювілейна дата відзначається в Україні на державному рівні: відповідні рішення прийняли Президент України, Верховна Рада України, Прем’єр-Міністр України а також місцеві органи влади. Корюківською райдержадміністрацією було розроблено план заходів з підготовки та відзначення в районі 100-річчя українського скаутського руху.

Відповідно до плану заходів, протягом року відділами освіти, культури і туризму райдержадміністрації проведено низку різноманітних заходів, завданнями яких було вшанування та дослідження історії українського скаутингу, популяризація скаутського руху. Серед них: тематичні, ілюстративні виставки літератури з історії розвитку українського скаутського руху у бібліотеках, конференції, засідання круглих столів на тему діяльності скаутського руху в Україні, активізація роботи волонтерських загонів щодо надання шефської допомоги громадянам, які її потребують, впорядкування й облаштування місць, пов’язаних з історією, культурою українського народу

вапр
ууц
цуе
еку
паврва