back

«Осінній зорепад» дарує нові таланти

03 грудня 2012

У перший зимовий день в районному будинку культури відбувся доволі теплий, багатий різноманітністю талантів захід — V районний відкритий фестиваль-конкурс естрадної сучасної пісні «Осінній зорепад».

Цей конкурс започатковано відділом культури та туризму райдержадміністрації. Конкурс є відкритим, а тому, відповідно до Положення, у ньому можуть брати участь представники інших регіонів. Так, цього року вже традиційними гостями фестивалю стали наші сусіди, жителі двох братніх з Україною держав — Росії та Білорусі.

Виступи виконавців проводились за трьома категоріями:

І категорія — від 9 до 12 років;

ІІ категорія — від 13 до 17 років;

ІІІ категорія — від 18 до 25 років.

Високоповажне журі оцінювало чистоту інтонації, технічний рівень виконання твору, оригінальність виконання, якість фонограм та культуру сценічної поведінки учасників за 10-бальною шкалою.

Серед 12 юних учасниць, які боролися за призові місця в І категорії було троє вокалісток з смт.Клімово (Росія), двоє дівчат з чудовими голосами — з сусіднього Щорського району, решта — з Корюківського.

Наступна категорія (від 13 до 17 років) нараховувала у своєму складі 10 конкурсантів, серед яких було двоє хлопців.

А от найменш чисельнішою стала категорія ІІІ, в якій символічно взяли участь троє вокалісток. І все ж боротьба за найвищу винагороду в цій категорії була, мабуть «найзапеклішою».

Головним переможцем, який у цьому році отримав титул «Гран-прі» стала учасниця саме ІІІ вікової категорії, 25-річна жителька м.Вєтка (Республіка Білорусь) Фарашян Татевик. Ця неймовірно талановита дівчина підкорила серця членів журі, які одностайно вирішили дати їй найвищу нагороду конкурсу за артистичність, чистоту виконання та харизматичність. Цінні подарунки та диплом володаря «Гран-прі» вручив переможниці заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак, який відмітив також, що слов’янська земля завжди повнилась співочими талантами, а проведення цього конкурсу підсилить вплив українського мистецтва в естетичному вихованні дітей та молоді.

У кожній віковій категорії було визначено призерів, які отримали дипломи за І, ІІ та ІІІ місця, дипломи за участь, а також цінні подарунки. Призові місця у різних вікових категоріях зайняли й учасники з Корюківки та Корюківського району.

Присутні на фестивалі гості з сусідніх держав щиро дякували організаторам конкурсу за його заснування, за запрошення на участь, теплий прийом.

Всі учасники, за словами журі, мають неабиякий співочий талант, артистичність. І, навіть не зважаючи на довготривалість і виснажливість конкурсу, помітну серйозну конкуренцію, учасники підтримували один одного гучними оплесками.

Начальник відділу культури та туризму Корюківської райдержадміністрації Л.О.Бабич подякувала талановитим учасникам, об’єктивному журі. Вона також висловила сподівання на подальшу співпрацю з Росією та Білоруссю у сфері культури та мистецтва.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва