back

«Подаруймо дитині посмішку!»

(До Міжнародного дня інвалідів)

30 листопада 2012

Добро не чиниться наказом,

Лише за покликом душі.

З ним легко всім стає одразу.

Хіба не так, товариші?

І Богом Вам стократ воздасться,

Коли Ви хворим віддасте

Той чесний хліб, що від нещастя

Ваш труд сьогодні береже.


Здоров’я – найбільший дар природи. Формування здоров’я визначається способом життя людини, станом навколишнього середовища, спадковістю та іншими чинниками. На жаль, не всі однаково наділені даром здоров’я або не у всіх вистачає волі до здорового способу життя. До того ж різні побутові, соціально-економічні проблеми часто створюють надмірні перевантаження та стресові ситуації. І як наслідок – глибокі порушення функції організму, хронічна хвороба. Саме тому і є категорія людей, яких називають «люди з обмеженими можливостями».

З метою привернення уваги суспільства до проблем інвалідів та відповідно до розпорядження Президента України від 28.11.1999 «Про відзначення дня інвалідів і Україні» було започатковано щорічне відзначення 3 грудня Міжнародного дня інвалідів.

Україна, відзначаючи щороку третього грудня Міжнародний день інвалідів, засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, що для них мають бути створені такі умови, що дозволяють відчувати себе рівними серед рівними.

Одним із напрямків роботи Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є робота з дітьми, які мають вади здоров’я. На даний час на обліку в банку даних Корюківського центру перебуває 113 дітей з обмеженими можливостями.

Виконуючи районі програми «Корюківщина для дітей», «Молодь Корюківщини», районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував та провів соціальну акцію «Подаруймо дитині посмішку», приурочену Міжнародному дню людей з обмеженими фізичними можливостями. Акція була проведена на території Корюківського району з 26 листопада по 1 грудня 2012 року. Головна мета соціальної акції — емоційно підтримати дитину з особливими потребами та подарувати надію в те, що інвалідність не вирок, а лише спосіб життя.

Спеціалісти та волонтери центру, фахівці з соціальної роботи в сільських громадах, зустрічалися та спілкувалися з дітьми, інспектували родини в яких виховуються діти з особливими потребами. Всім відомо, що кожна дитина любить сюрпризи та подарунки, а тому соціальну акцію «Подаруймо дитині посмішку!» фінансово підтримав благодійний фонд «Слов’янський» та Корюківська міська рада.

Корюківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді висловлює вдячність за підтримку соціальної акції міській раді, керівнику фонду «Слов’янський» Тамарі Георгіївні та бухгалтеру Тетяні Михайлівні за розуміння та постійну підтримку дитячих і молодіжних заходів в районі, за подаровані щасливі радісні хвилини та посмішки дітей.



Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

вапр
ууц
цуе
еку
паврва