back

В районі проведено Європейський тиждень місцевої демократії

06 листопада 2012

За підсумками проведення в районі Європейського тижня місцевої демократії у співпраці з установами освіти, культури підготовлено і проведено 112 різноманітних заходів.

В районній раді проведено навчання з виконавчим апаратом районної ради на тему: «Стан та перспективи розвитку місцевої демократії в Україні».

На нараді в жовтні місяці з міським, селищним та сільськими головами, заступник голови районної ради Мартинович В.П. висвітлив питання на тему: «Права людини для більш відкритого суспільства».

На засіданнях виконкомів місцевих рад затверджені плани заходів з підготовки та проведення у 2012 році Європейського тижня місцевої демократії.

В усіх місцевих радах проведено навчання членів виконкомів та депутатів місцевих рад з обговоренням європейської тематики.

15 жовтня в Рибинській, Олександрівській сільських радах проведено «День відкритих дверей». Під час цього заходу учні шкіл ознайомились з діяльністю сільської ради, з обов’язками виконкому, депутатів, сільського голови та секретаря. 20 жовтня – в Наумівській сільській раді на тему: «Від демократії учнівського колективу до демократії територіальної громади».

Засідання «круглого столу» на тему «Європа наш дім»проведено в Білощицько-Слобідській та Перелюбській сільських радах; у Забарівській сільській раді – на тему «Європейський тиждень місцевої демократії, як державний інструмент у залученні громадян до суспільно-політичного життя на місцевому рівні».

Зустрічі з місцевими депутатами та єдині дні депутата на теми: «Ставлення місцевої демократії та місцевого самоврядування в Україні», «Сільський голова – захисник прав і свобод громадян», «Права людини для більш відкритого суспільства», на яких велись роз’яснювальні бесіди про Європейський тиждень місцевої демократії, відбулися в Прибиньській, Наумівській, Тютюнницькій, Хотіївській, Рейментарівській, Білошицько-Слобідській сільській радах, Холминській селищній раді.

У Перелюбській сільській раді проведено години спілкування з учнями молодших класів на тему: «Чому країни об’єднуються?», з учнями старших класів — на тему «Інтеграція України у світову економічну систему». Проведено диспут – «Що таке Європейський союз?».

Активністю в проведенні Європейського тижня місцевої демократії відзначились загальноосвітні навчальні заклади району. Відбулися зустрічі лідерів учнівського самоврядування з головами місцевих рад та депутатським корпусом. Пізнавальну мету мало засідання «круглого столу» для учнів Сядринської ЗОШ І-ІІІ ст., Наумівської ЗОШ І-ІІІ ст., Білошицько-Слобідській ЗОШ І-ІІ ст. на тему «Місцеве самоврядування і його функції». Активно обговорювали Європейський досвід місцевого самоврядування школярі Козилівської ЗОШ І-ІІІ ст., Савинківської ЗОШ І-ІІІ ст., Рибинської ЗОШ І-ІІІ ст., Білошицько-Слобідської ЗОШ І-ІІ ст.

В Олександрівській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено шкільний конкурс малюнків на асфальті «Країна в Європі, в якій я хотів би побувати», класні тематичні години: «Учнівське самоврядування – бажане та дійсне», «Європейські принципи місцевої та регіональної демократії», «Європейська культура», вікторина «Що ви знаєте про Євросоюз та Європейську хартію місцевого самоврядування?». Змістовно пройшла зустріч учнів Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. з односельчанами, які побували в країнах Європи.

В Сахутівській ЗОШ І-ІІ ступенів, в Забарівській ЗОШ І-ІІ ст. проведено: відкритий урок, виховну годину та конкурс дитячих малюнків на європейську тематику.

Вчителями історії міських шкіл була проведена заочна подорож до Європи «Права дітей в країнах Європи».

Різноманітні вікторини «Подорож країнами Європейської співдружності», інформаційні лінійки «Європейська Хартія: історія і сучасність», години спілкування «Європа: від витоків до сьогодення» відбулися в усіх навчальних закладах району.

У шкільних бібліотеках було оформлено тематичні викладки літератури: «Україна на шляху до Європейської інтеграції», «Європа вчора,сьогодні, завтра» (с.Перелюб)

У бібліотеках Корюківської централізованої бібліотечної системи проведено:

- прес-діалог «Єдність країни і захист прав людини» (16 жовтня 2012 року, центральна районна бібліотека);

- інформаційний калейдоскоп «Що ми знаємо про Європейську демократію?» (18 жовтня 2012 року, районна дитяча бібліотека)

В сільських бібліотеках-філіях оформлені тематичні викладки літератури: «Місцеве самоврядування – гарант демократизації суспільства», «Пріоритети захисту прав людини», «Україна-Європа»(с.Домашлин), тематичні куточки в бібліотеці с.Наумівка та с.Буда - «З 15 по 21 жовтня 2012 року – Європейський тиждень місцевої демократії» та «Права людини для більш відкритого суспільства», книжкові виставки: «Вікно в Європу» (с.Забарівка), «Україна – Європа: спільні цінності та єдине майбутнє»(с.Олександрівка).

Проведено:

- правознавчий експрес «Культура поваги до людини» (19 жовтня 2012 року, Сядринська б/ф №31);

- інформ-дайджест «Історія та здобутки у становленні місцевого самоврядування» (17 жовтня 2012 року, Наумівська б/ф)

вапр
ууц
цуе
еку
паврва