back

Глава держави наголошує на необхідності створення умов для участі громадськості в управлінні територіями

02 жовтня 2012

В Україні мають бути створені максимально сприятливі умови для участі громадськості в управлінні територіями - в тому числі через органи самоорганізації населення. Таку думку висловив Президент України Віктор Янукович на урочистих зборах з нагоди 20-річчя створення Асоціації міст України. «Люди мають стати партнерами держави у реформуванні», - підкреслив він.

Віктор Янукович також наголосив, що стратегія реформи місцевого самоврядування має бути продуманою і зваженою, узгодженою з іншими структурними реформами в державі - і, безперечно, готуватися за обов’язкової участі місцевих громад. У цьому контексті він відзначив важливість ретельного вивчення громадської думки, врахування соціально-психологічних ризиків, ведення ефективної роз’яснювальної роботи.

В основі реформи місцевого самоврядування, переконаний Президент, має лежати чесний і об’єктивний аналіз проблем, реалістична постановка цілей та визначення необхідних ресурсів на кожному етапі.

Глава держави також наголосив, що реформа місцевого самоврядування передбачає забезпечення ефективного бюджетного процесу, упорядкування земельних відносин і реформування житлово-комунального господарства.

«Великі міста мають стати локомотивами економічного розвитку в регіонах. Малі міста - точками нового економічного зростання», - підкреслив Глава держави.



Прес-служба Президента України Віктора Януковича

вапр
ууц
цуе
еку
паврва