back

Дитина народжується для щастя…

01 жовтня 2012

Що ж таке щастя? Що треба, щоб бути щасливим на цій землі? Тема вічна, як і саме людство. І кожен на це запитання відповість по – своєму, бо скільки є людей на землі, то в кожного різне уявлення про щастя. А що ж потрібно для щастя дитини? Яскраві іграшки, розумні книжки, цікаві друзі, а поряд - люблячі батьки. Але на сьогоднішній день є діти, які цього щастя не мають, і чекають з вірою і надією на своїх батьків у дитячих будинках.

Недарма, День усиновлення - свято України, яке щороку припадає на 30 вересня та співпадає із Днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Святий обов'язок дорослих - зробити все можливе, щоб кожна дитина зростала в сім'ї, любові і достатку.

Доброта і любов - головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти - це наша надія і наше майбутнє, завтрашній день України, а так хочеться, щоб він був для всіх щасливим. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам'ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них - наша спільна задача, обов'язок міста, суспільства, держави.

У Корюківському районі функціонує вісім прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 21 дитина - сирота та діти, які позбавлені батьківського піклування. В 2012 році створена одна прийомна родина, яка взяла дитину позбавлену батьківського піклування та влаштовано ще двоє дітей у вже існуючу прийомну родину, дві сім'ї усиновили по одній дитині. Необхідно зазначити, що на сьогоднішній день держава пропонує декілька форм влаштування дітей, які через життєві негаразди потребують негайного втручання відповідних служб для створення належних умов для життя та розвитку дитини.

Прийомна сім'я є однією з форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сімейне оточення - це альтернатива інтернатам.

Є в нашій країні діти, які набувають батьків двічі - народжуючись і за рішенням суду. Щодня до Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини в звичайних конвертах надходять десятки анкет про дітей, які втратили батьків. До кожного такого аркушу додається фотокартка, з якої на нас дивляться дитячі очі. Інколи заплакані, інколи сумні, інколи - з посмішкою на все обличчя. Всі вони різні, але об’єднує їх те, що кожна така дитина чекає на батьків!

Відповідно районної програми «Корюківщина для дітей», ініціативи Корюківської районної державної адміністрації, служби у справах дітей та Корюківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді 28 вересня 2012 року в приміщенні дитячої та юнацької творчості відбувся захід «Без сім'ї нема щастя на землі», присвячений Дню усиновлення в Україні. Це свято батьків і дітей, соціальних працівників, та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває».

В програмі свята звучали сучасні пісні, запальні танці, які підготували діти під керівництвом працівників центру дитячої та юнацької творчості С.Г. Колухонової та С.І. Хачатурової. Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак привітав прийомні родини зі святом. Родзинкою заходу став фото літопис, який продемонстрував найщасливіші миті в житті дітей позбавлених батьківських прав та сиріт, усиновлювачів, прийомних родин.

Родинне свято неможливе без солодощів та подарунків. Вже традиційно благодійний фонд «Славянский » допомагає у проведенні районних заходів і цього разу за його сприяння запрошені діти були обдаровані кумедними іграшками, конструкторами та пакунками солодощів. Отримали від фонду шоколадки і учасники художньої самодіяльності. Цукерки та домашню випічку надав приватний підприємець М.Є. Гаврюш. Організатори щиро дякують за розуміння та підтримку у проведенні заходу благодійному фонду «Славянский» та приватному підприємцю Михайлу Євгеновичу Гаврюшу, який постійно опікується долею дітей позбавлених батьківського піклування, сиріт. Організатори вдячні керівнику молодіжної організації КММГО «Альтернатива» за технічну підтримку заходу.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва