back

До Дня партизанської слави в районі відбулися урочисті заходи

24 вересня 2012

Щороку, наприкінці вересня Україна вшановує тих, хто заради сьогоднішнього дня не шкодували свого життя, хто подарував нам можливість радіти і сміятись, кохати і бути коханими під мирним небом Батьківщини, хто пройшов крізь пекло війни заради світлого майбутнього, — ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій, партизан-підпільників.

22 вересня з нагоди Дня партизанської слави в селищі Холми відбулись урочисті заходи за участю голови райдержадміністрації О.В.Довгаля, голови районної ради М.І.Баклажка, ветеранів Великої Вітчизняної війни.

На урочистий мітинг, присвячений 71-й річниці початку партизанського руху на Корюківщині, прибув керівник секції партизан і підпільників Чернігівської обласної організації ветеранів Кучма Іван Іванович, який звернувся до присутніх ветеранів зі словами привітання та побажання наснаги, міцного здоров’я і довголіття.

Зі святом усіх присутніх привітали голова районної ради М.І.Баклажко, Холминський селищний голова М.О.Дорошко. Ветерани також з вдячністю прийняли вітання зі знаменною датою від народного депутата України І. Рибакова.

Від імені ветеранів прозвучало звернення до призовників гідно виконувати свій громадянський обов’язок і пам’ятати про людей, які поклали свою молодість, здоров’я, життя за те, щоб здобути Перемогу.

Зі словами вдячності за героїчний подвиг ветеранів виступили учні Холминської ЗОШ та призовник Сергій Кучма.

По закінченню урочистого мітингу до пам’ятника комсомольцям-підпільникам було покладено квіти. Ветерани та гості відвідали Холминський краєзнавчий музей, де молодший науковий співробітник О.Толкачова провела цікаву екскурсію сторінками партизанської слави рідного краю. Після відвідування музейних експозицій ветерани та гості побули на місці формування Холминського партизанського загону, де учасниками творчих колективів Корюківського районного будинку культури було відтворено життя загону воєнних років: звучали воєнні пісні, присутні скуштували партизанської каші та фронтові сто грам. Кожному партизану та учаснику війни було вручено рюкзаки зразка воєнних років з продуктовими наборами.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва