back

Урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України. ФОТОрепортаж

25 серпня 2011

23 серпня в Україні традиційно відзначають День Державного Прапора. З цієї нагоди у смт Холми відбулися урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та урочисті заходи «Прапор єднає нас» за участю керівництва району, селища та представників громадськості.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися голова районної державної адміністрації О.В.Довгаль, голова Корюківської районної ради М.І.Баклажко та Холминський селищний голова М.О.Дорошко.

Вітаючи присутніх зі святом, голова районної державної адміністрації Олександр Довгаль зазначив: «Державний Прапор України об’єднав усі регіони в єдину соборну Україну, під рідним стягом українці утвердили віковічну мрію багатьох поколінь про державність, соборність та самостійність. Із ним ішли в бій, за нього віддавали життя. Благородні синій та жовтий його кольори символізують миролюбство та ратну працю українців…»

Звертаючись до молодих громадян України, які брали участь у святі, керівник району підкреслив, що саме їм розбудовувати нову країну — заможну та економічно і соціально розвинуту. Голова райдержадміністрації побажав їм гідно нести ім’я громадянина України, відповідально ставитися до свого патріотичного обов’язку — творення історії незалежної української держави.

Під час святкових заходів відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

У рамках акції «Я — громадянин України» було проведено вручення паспортів громадянина України обдарованим шістнадцятирічним молодим людям: керівники району та селищний голова вручили 5 юним холминцям паспорти громадян України. На пам’ять про знаменну у своєму житті подію юні громадяни України отримали цінні подарунки та квіти.

Під час урочистого заходу голова районної державної адміністрації О.В.Довгаль, голова Корюківської районної ради М.І.Баклажко та Холминський селищний голова М.О.Дорошко вручили орден «Мати-героїня» та цінний подарунок Кравченко Вірі Пилипівні, якій, згідно з Указом Президента України, було присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Державною відзнакою Президента України — ювілейною медаллю «20 років незалежності України» нагороджено Мигун Марію Вікторівну — доярку приватного сільськогосподарського підприємства «Червоний маяк»; за сумлінну працю, зразкове виконання посадових обов’язків та з нагоди свята 20-ї річниці Незалежності України Почесною грамотою райдержадміністрації було нагороджено Литвин Лідію Михайлівну — директора Холминського міського будинку культури.

На знак вшанування пам’яті тих, хто віддав життя за кращу долю нашої землі, відбулося покладання квітів до братської могили комсомольців-підпільників, розстріляних фашистами у березні 1943 року.

Під час урочистих заходів керівники району ознайомилися з експозицією Холминського краєзнавчого музею, з виставкою робіт народних умільців.

Учасники художньої самодіяльності селища порадували гостей та місцевих жителів чудовою святковою концертною програмою.


ФОТОрепортаж


Фото: Світлана Шматуха

вапр
ууц
цуе
еку
паврва