back

Корюківщина разом з ЄС та ПРООН підвищуватиме рівень життя сільських громад. ФОТО

31 серпня 2011

Як відомо, Корюківський район — один із 6 районів Чернігівської області, що протягом наступних 4 років співпрацюватимуть із Проектом ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»-ІІ.

МРГ-ІІ є продовженням успішної першої фази Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У Корюківському районі на конкурсній основі буде відібрано 5 проектів для фінансування. Як і раніше, мікропроекти громад реалізовуватимуться на умовах співфінансування: Проектом (50%, до $10.000), місцевим бюджетом (від 45%) та громадою (5%).

Однією з особливостей цієї фази буде окрема стаття бюджету проекту на фінансування мікропроектів з енергозбереження та енергоефективності, а також використання відновлюваних джерел енергії. До пріоритетів, які були визначені у першій фазі (енергозбереження, водопостачання, медицина, екологія, подолання ізольованості сільських населених пунктів), додасться підтримка малого бізнесу (невеликого виробництва, кооперативів тощо).

Про ці та інші питання йшла мова під час семінару з головами територіальних громад, який відбувся в райдержадміністрації 26 серпня 2011 року. З вітальним словом до учасників заходу звернулися перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш та представник ПРООН, асистент Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Чернігівській області Владислав Сила.

Під час семінару було презентовано досвід впровадження проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»(перша фаза) та оголошено умови конкурсу для участі в проекті МРГ Фаза-2. Також учасники заходу мали можливість переглянути фільм про досвід впровадження подібних проектів Програми розвитку ООН.

Наприкінці зустрічі було підписано угоду про партнерство між Корюківською РДА, РР та ПРООН. Наступним кроком стане відбір на конкурсній основі сільських населених пунктів для реалізації мікропроектів.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва